Bibliotek

Aktuellt

Problem med e-posten

Sedan i lördags (29 augusti) har Järfälla kommun problem att skicka e-post. För dig som är låntagare på biblioteket betyder det att du inte får några förvarningar om att lånetiden snart går ut.

Aviseringar om reserverade böcker och påminnelser försöker vi skicka med vanlig post. Du kan logga in på ditt konto för att se dina lånetider och vilka böcker som är aviserade till dig. Här kan du se vilka e-postadresser problemen gäller.

Träffa kommunalrådet på biblioteket
Jakobsberg: Onsdag 2/9 kl. 15-16

Järfälla har fyra kommunalråd som turas om att besöka biblioteken under hösten. Klicka här för datum och plats.

Språkcafé i Barkarby, Kallhäll och Jakobsberg

Språkcaféet vänder sig till dig som har svenska som andraspråk. Vi samtalar på svenska i grupp och biblioteket bjuder på fika. Se datum, tid och plats här.

Kallhäll lördag 5/9 kl. 13. Guldlock. 

Dramalek och dockteater med Teater Tummeliten. För barn 3-6 år. Gratisbiljetter finns att hämta på Kallhälls bibliotek från lördag 29/8. I samarbete med ABF Norra Stor-Stockholm. 

Kallhäll: Småttinggruppen. Torsdagar kl. 10-11.

Vi läser, sjunger och gör rim och ramsor. Efteråt fikar vi. För barn 6-18 månader och deras föräldrar. Anmälan till marie.soderberg3@jarfalla.se eller 08-580 296 13. Datum: 3/9, 24/9, 22/10 och 26/11.

Juridisk rådgivning

På utvalda måndagar erbjuder Advokatbyrån Nichols & Co kostnadsfri juridisk rådgivning på svenska och arabiska på biblioteken i Barkarby, Kallhäll och Viksjö. Rådgivningen måste förbokas och det är 15 minuter per person. Läs mer här.

Höstens program för barn och vuxna

Nu finns höstens program att hämta på biblioteket i Jakobsberg. Författarbesök, sagostunder, filmklubb och mycket mer. Du kan även ladda hem programmet i PDF-format här (21 MB).PDF

Nu är vi miljönärer!

Järfälla bibliotek har fått märkningen miljönärvänlig av Avfall Sverige. Syftet med märkningen är att inspirera till hållbar konsumtion. Företag, organisationer och andra som har till uppgift att få allmänheten att laga, låna och återanvända kan få märkningen. I Järfälla har biblioteken i Jakobsberg, Viksjö, Kallhäll och Barkarby fått diplom och du kan se miljönärmärket på biblioteken. Här på webben kan du läsa mer och se vilka fler verksamheter som är miljönärmärkta.länk till annan webbplats

Sociala medier

Biblioteket finns på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Twitterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och YouTubelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - och vi har även en blogglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns boktips, bilder, filmklipp, artiklar, länktips, diskussioner, frågor, svar och mycket mer. Häng med!

Gymnasiebibliotekets blogg

Besök även gymnasiebibliotekets blogg.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Man som skrattar

Järfälla bibliotek
Väpnarstråket 177 30 Järfälla
Telefon 08-580 291 59

Kontakta oss | Frågor & svar