Innehåll

Platsannons

Förvaltningsledare IT till Järfälla Kommun

Generell information

Sista ansökningsdag
2022-08-17
Arbetsplats
Stockholms län
Kommun
Järfälla
Yrkeskategori
Ospecificerat yrke
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1

Kontaktpersoner

Ulrika Morell
Rekryteringskonsult Randstad Technologies
E-post: ulrika.morell@randstad.se

Fackliga företrädare

Sonja Sukarén
Vision
Telefon: 08-580 285 00
E-post: sonja.sukaren@jarfalla.se
Ingela Isaksson
SACO
Telefon: 08-580 285 00
E-post: ingela.isaksson@jarfalla.se

Om arbetsplatsen

Järfälla är en kommun som ligger vid Mälaren, två mil nordväst om centrala Stockholm. Vi är en attraktiv och expansiv inflyttningskommun med mycket goda kommunikationer. Järfälla har drygt 80 000 invånare och kommunen beräknas växa med 45 000 invånare fram till år 2035. Med cirka 4 500 anställda inom en rad olika verksamheter erbjuder vi välfärd med kvalitet och strävar hela tiden efter att ge bästa möjliga service till dem som bor och verkar i Järfälla. Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt.

Drivs du av att jobba i gränssnittet mellan IT och verksamheten och skapa verksamhetsnytta genom IT? Vi är en expansiv kommun med höga ambitioner med en familjär, prestigelös och välkomnande atmosfär. Järfälla kommun är mitt inne i en spännande digital transformationsresa där du kommer var en nyckelperson i att styra IT-leveransen utifrån verksamhetens behov och krav.

Vi erbjuder dig

 • En arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs
 • En kultur som utmärks av en varm och familjär stämning.
 • Att ingå i ett seniort team med förvaltningsledare inom IT.
 • Målstyrt ledarskap och därmed självständigt arbete med stora möjligheter att påverka och utforma ditt arbete själv.

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra IT avdelningen och rapportera direkt till IT chefen. Tillsammans med ditt team, som består av seniora Förvaltningsledare inom IT stödjer och styr ni kommunernas förvaltningar att utveckla de IT-lösningar som behövs för att skapa en effektiv verksamhet där våra kunder ska få en optimal service. Vi drivs av att skapa verksamhetsnytta genom att vara länken mellan verksamheten och IT utifrån ett taktiskt och operativt perspektiv.

I rollen som Förvaltningsledare IT:

 • Fångar du upp och koordinerar verksamhetens önskemål och krav tillsammans med verksamhetens förvaltningsledare samt analyserar och implementerar enligt förvaltningsmodellen PM3.
 • Samordnar du interna och externa IT-leverantörer på ett effektivt sätt.
 • Ansvarar du för att säkerställa att förvaltningsplanens IT-relaterade mål genomförs på ett kostnadseffektivt sätt.
 • Är du en möjliggörare och en doer. IT-enhetens filosofi är att för varje nej har vi en lösning, och denna lösning tar vi också ett ansvar för att realisera. IT-enheten finns till för att stödja kommunens förvaltningar och det är förvaltningarnas behov som styr.
 • Kvalitetssäkrar och följer du upp att förvaltningarna är nöjda med IT leveransen.
 • ingår också att exempelvis kunna kliva in i Projektledarrollen för större och/eller komplexa kundbeställningar, i och med att vi är en liten enhet där kommunens IT i stort utsträckning outsourcad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Högskoleexamen inom systemvetenskap eller motsvarande.
 • Mycket goda kunskaper om systemförvaltning och flera års erfarenhet av utveckling- och förvaltningsarbete både utifrån verksamhets- och IT-perspektiv.
 • Flera års erfarenhet av att ha arbetat med systemintegration.
 • Erfarenhet av implementering av federering och SSO.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Har du erfarenhet av PM3 och ITIL är det meriterande och det är ett extra plus om du även har erfarenhet av projektledning. Vi ser gärna att du har goda kunskaper om IT-infrastruktur, exempelvis operativsystem, på klient och server, nätverk, säkerhet.

Som person ser vi att du är kommunikativ och serviceinriktad, du har en förmåga bygga bra relationer på olika nivåer i gränslandet mellan IT och verksamheten. Du är en problemlösare och en doer med förmåga att snabbt kunna sätta dig in i uppgifter lösa dem och leverera ett resultat inom utsatt tid. Som ledare är du trygg, flexibel och självgående.

Heltid

Ansökan

Referensnummer: A1136664

Övrigt

Vi ser fram emot din ansökan. Urval sker löpande men med uppehåll under semestern.

I denna rekrytering samarbetar Järfälla kommun med Randstad Technologies, för frågor om rollen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulrika Morell, 076 899 54 78, ulrika.morell@randstad.se

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp