Innehåll

Platsannons

Ledsagare, Avlösare, Kontaktperson

Generell information

Sista ansökningsdag
2022-08-07
Arbetsplats
Stockholms län
Kommun
Järfälla
Yrkeskategori
Ledsagare
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Timavlönad
Antal tjänster
5

Kontaktpersoner

Nadia Laroussi Hassani
Administratör
Telefon: 08-580 289 55
E-post: Nadia.laroussi.hassani@jarfalla.se

Fackliga företrädare

Peter Ulander
Kommunal
Telefon: 08-5802 9468

Om arbetsplatsen

Tillsammans, med mod, engagemang och flexibilitet gör vi skillnad! Så tänker vi i socialförvaltningen Järfälla. Tänker du också så?

Inom socialförvaltningen finns verksamhetsområdet LSS vars uppgift är att utföra stöd- och hjälpinsatser till personer med funktionsnedsättningar av olika slag och som fått en beviljad insats enligt Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade. Några av de insatser som utförs är ledsagar- och avlösarservice, korttidsfamilj, korttidstillsyn och kontaktperson.

Nu söker vi avlösare, ledsagare och kontaktpersoner till olika uppdrag.

Arbetsuppgifter

Avlösare

Att vara avlösare innebär att du går hem till en familj och avlastar föräldrarna till ett barn med funktionsnedsättning så att föräldrarna får egen tid. Insatsen kan även innebära att du gör aktiviteter tillsammans med barnet. Arbetstiden varierar oftast mellan 10-15 timmar per månad och är ofta förlagd till kvällar och helger.

Ledsagare

Som ledsagare stödjer du ett barn eller en vuxen person med funktionsnedsättning vid olika aktiviteter utanför det egna hemmet. Aktiviteterna kan bestå av fysisk aktivitet i någon form, museum, bio eller följa med på läkarbesök. Arbetstiden varierar oftast mellan 10-15 timmar per månad och är ofta förlagd till kvällar och helger men även dagtid förekommer.

Kontaktperson

En kontaktperson är en medmänniska och vän. Kontaktpersonen ska stimulera till en aktiv fritid samt främja sociala kontakter till en person med funktionsnedsättning. Det kan även handla om att ge råd och stöd i vardagssituationer. Målsättningen bör vara att bygga upp en långsiktig och trygg relation för kunden. Ni har kontakt ca 1 gång per vecka och gör aktiviteter tillsammans efter kundens önskemål.

Kvalifikationer

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Behärska svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har kunskap om funktionsnedsättningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Timavlönad

Ansökan

Referensnummer: A1132822

Lön

Löneform: Timlön

Övrigt

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv i din ansökan om du är intresserad av att arbeta som avlösare, ledsagare eller kontaktperson.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp