Innehåll

Platsannons

Vikariat barnskötare till Aspnäs, Kastanjen och Riddarens förskolor

Generell information

Sista ansökningsdag
2024-03-31
Arbetsplats
Stockholms län
Kommun
Järfälla
Yrkeskategori
Barnskötare
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Timavlönad
Antal tjänster
3

Kontaktpersoner

Ylva Lagus Tolonen
Biträndande förskolerektor
E-post: ylva.lagus.tolonen@jarfalla.se

Fackliga företrädare

Susanne Johansson
Kommunal
Telefon: 08-580 291 96
E-post: susanne.johansson@jarfalla.se

Om arbetsplatsen

På Barn- och ungdomsförvaltningen i Järfälla kommun arbetar idag ca 2 500 medarbetare i någon av våra 22 skolor, 39 förskolor och på central förvaltning. Vår verksamhet genomsyras av våra ledord professionalitet, kollegialitet och utvecklingskraft. Med mod och kompetens driver vi vår verksamhet framåt. Vi har en respekt och en förståelse kollegor emellan, där vi strävar efter att göra varandra bättre. För när vi har en vilja att gemensamt utvecklas och ständigt förbättras – så för vi Järfälla framåt.

På Barn- och ungdomsförvaltningen i Järfälla kommun arbetar idag ca 2 500 medarbetare i någon av våra 22 skolor, 39 förskolor och på central förvaltning. Vår verksamhet genomsyras av våra ledord professionalitet, kollegialitet och utvecklingskraft. Med mod och kompetens driver vi vår verksamhet framåt. Vi har en respekt och en förståelse kollegor emellan, där vi strävar efter att göra varandra bättre. För när vi har en vilja att gemensamt utvecklas och ständigt förbättras – så för vi Järfälla framåt.

Arbetsuppgifter

Som barnskötare ska du tillsammans med arbetslaget lägga grunden för ett livslångt lärande som ska vara roligt, tryggt och lärorikt för alla barn. I arbetsuppgifterna ingår att planera, leda, genomföra och utvärdera utbildningen samt att arbeta med pedagogisk dokumentation. Detta görs tillsammans i arbetslaget för att främja barnens utveckling, hälsa och välbefinnande. För detta behöver du vara väl insatt i förskolans styrdokument. Ditt uppdrag innebär att du ska möta alla barn med respekt och ge varje barn förutsättningar att utveckla tillit och självförtroende. Du ska samarbeta med hemmet och skapa tillitsfulla relationer till både föräldrar och arbetskollegor.

I Järfälla har vi en framtagen strategi för ökad kvalitet i Järfällas förskolor. Den är uppdelad i fyra strategiska områden:

 • Kompetens i förskolans alla led (ett av delmålen är minst en förskollärare per 15 barn)
 • Organisera förskolan så att förutsättningar finns för att främja lärande och trygghet
 • Väcka barns nyfikenhet och lust till lärande
 • Ett aktivt kvalitetsarbete i förskolan

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt
 • Tar initiativ och har lätt för att sätta igång aktiviteter
 • Är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Tar kontakt med barn och vårdnadshavare och kan bygga upp och upprätthålla en tillitsfull relation
 • Förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Medveten om hur de egna värderingarna påverkar och styr ditt sätt att agera och reagera
 • Visar förståelse för kvinnors och mäns/flickors och pojkars olika förutsättningar i samhället
 • Bemöter alla på ett likvärdigt sätt och agerar för att främja likabehandling .
 • Är lugn och kontrollerad i stressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Krav:

 • Utbildad barnskötare, kan tala och skriva obehindrat på svenska.

Meriterande:

 • Erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskola
 • Utbildning i Före Bornholm
 • Utbildning i TAKK

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Ett utdrag ur belastningsregistret krävs för arbete inom förskolor och skolor.

Anställningens omfattning

Provanställning kan komma att tillämpas.

Timavlönad

Ansökan

Referensnummer: C173959

Lön

Löneform: Timlön

Övrigt

I Järfälla Kommun kan du utveckla dig själv och dina kunskaper och kompetenser via interna kurser och kompetensutveckling för att ta dig längre i din karriär, det kan vara allt ifrån olika nätverk, föreläsningar, utbildningar, planering- och utvecklingsdagar. De flesta av våra skolor och förskolor ligger i nära anslutning till kollektivtrafiken så det är lätt och smidigt att ta sig till och från arbetet. Anställda inom våra förskolor och skolor har rabatterad pedagogisk lunch. Som månadsanställd i Järfälla Kommun får du tillgång till olika förmåner som exempelvis arbetstidsförkortning dag innan röd dag samt ledig på klämdagar utifrån verksamhetens behov, friskvårdsbidrag och Förmån Järfälla som är en webbportal där du kan ta del av ett brett utbud av förmåner, som exempelvis biobiljetter och gymmedlemskap till rabatterade priser.

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbaijarfalla

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp