Innehåll

Platsannons

Är du den förändringsbenägna och drivna verksamhetsutvecklaren som vi söker?

Generell information

Sista ansökningsdag
2022-08-10
Arbetsplats
Stockholms län
Kommun
Järfälla
Yrkeskategori
Verksamhetskonsult
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1

Kontaktpersoner

Jenny Ångman
Avdelningschef Innovation
Telefon: 08-580 289 25

Fackliga företrädare

Ingela Isaksson
SACO
Telefon: 08-580 285 00
E-post: ingela.isaksson@jarfalla.se
Sonja Sukarén
Vision
Telefon: 08-580 285 00
E-post: sonja.sukaren@jarfalla.se

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och driva utvecklingsarbetet inom kommunens verksamheter tillsammans med oss i en expansiv kommun med höga ambitioner?

Järfälla är en kommun som ligger vid Mälaren, två mil nordväst om centrala Stockholm. Vi är en attraktiv och expansiv inflyttningskommun med mycket goda kommunikationer. Järfälla har drygt 80 000 invånare och kommunen beräknas växa med 45 000 invånare fram till år 2035. Med cirka 4 500 anställda inom en rad olika verksamheter erbjuder vi välfärd med kvalitet och strävar hela tiden efter att ge bästa möjliga service till dem som bor och verkar i Järfälla. För att möta framtida utmaningar pågår ett spännande utvecklingsarbete inom organisationen och vi har höga ambitioner. Vi söker dig som trivs med att arbeta i förändring och som vill vara med på den resan tillsammans med oss!

Innovationsavdelningen är en liten avdelning med ett stort och viktigt uppdrag. Avdelningen leder större verksamhetsutvecklingsprocesser, deltar i utvecklingsprojekt internt och med externa parter, är ett stöd vid ständiga förbättringar samt agerar katalysatorer för effektivisering inom Järfälla kommuns verksamheter. Avdelningen tillhör kommunstyrelseförvaltningen och vi erbjuder en kreativ och prestigelös arbetsmiljö som värdesätter samarbete och kommunikation. Här har du tillsammans med oss möjlighet att komma med nya idéer på hur vi kan driva våra uppdrag mot mål på bästa sätt.

Arbetsuppgifter

Är du den förändringsbenägna och drivna verksamhetsutvecklaren som vi söker?

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från behov till genomförande, här har du alla möjligheter att påverka och få saker gjorda. Hos oss arbetar vi som ett lag, lyssnar och drar åt samma håll. Här har du möjligheterna om du vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utveckla. Vi stödjer vår organisations förflyttningar och arbetet drivs systematiskt utifrån en plan för digitalisering och innovation.

Som verksamhetsutvecklare på innovationsavdelningen kommer du att ha en nyckelroll i vår organisations strävan att ständigt öka värdet för de som vi är till för. En viktig utgångspunkt är att involvera medarbetare, invånare och företag i utformningen av tjänster som skapar värde i människors vardag.

Nu söker vi dig som verksamhetsutvecklare med god människokännedom, bred kunskap och fokus just på innovation och digitalisering. Du kommer att ha ett spännande arbete med både strategiska och operativa frågeställningar. Hela vägen från nulägesanalys, strategi, målsättning, genomförande, kommunikation, uppföljning och dokumentation är det du som ser vad som kan eller måste göras och du ser till att det händer.

I tjänsten ingår bland annat att:

 • leda kommande aktuella projekt eller processer på övergripande nivå
 • projektleda mindre projekt inom kommunens verksamhet
 • delta i Järfällas förändringsprocess genom att bidra med det som är aktuellt inom kommunen
 • tillhandahålla verktyg för verksamhetsutveckling, effektivisering och digitalisering
 • identifiera behov och utvecklingspotential, tillsammans med verksamheter, invånare och företag
 • analysera och beskriva vilka processer som ger kostnadseffektiviseringar och tydliggöra kostnader

Kvalifikationer

Du förstår och drar nytta av nya innovativa möjligheter och har ett strategiskt förhållningssätt till utveckling och arbetar för att en kultur av systematiskt förbättringsarbete ska genomsyra vår organisation. Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, kunskap och erfarenhet av behovsorienterat utvecklingsarbete och användarinvolvering. För att trivas och lyckas med arbetet tror vi att du är kommunikativ och har pedagogisk förmåga, är genuint nyfiken och har modet att tänka nytt. Du kan genomföra projekt och leda ett team, inspirera andra att ta nya steg, samt tryggt guida genom förändring när resan till ett nytt mål börjar kännas motig.

Du har lätt att se helhet och sammanhang i system samt kan hitta dörrar där andra bara ser en vägg. Du tar eget ansvar och har förmågan att prioritera, kan överblicka stora långsiktiga förändringsprocesser och arbeta med parallella arbetsuppgifter och nå i mål. Du är briljant på att planera, organisera och genomföra och har lätt för att bygga nätverk som kan komma till nytta i ditt arbete. Du trivs i den digitala världen och ser digitala lösningar som naturliga möjligheter i ditt arbete. Sist men inte minst drivs du av att varje dag kunna bidra till ett bättre samhälle i Järfälla kommun.

Vi vill att du har;

 • en akademisk examen inom områden som är tillämpningsbar inom denna roll
 • minst 2 års erfarenhet inom något/några av följande områden: verksamhetsutveckling, förändringsledning, projektledning, innovationsledning
 • teoretiska kunskaper i något/några av följande: processkartläggning, LEAN, tjänstedesign, digitalisering, innovation
 • erfarenhet av projektledning av medelstora till stora projekt
 • mycket god kommunikativ förmåga i svenska i tal och skrift
 • en god teknisk kompetens (vi ser med fördel om du har arbetat på eller i nära samarbete med en IT-avdelning)
 • vana att leda förändringsarbete

Vi ser det som meriterande om du har:

 • erfarenhet av att arbeta med utvecklingsarbeten i offentlig verksamhet.
 • erfarenhet av att arbeta med e-tjänster eller RPA (Robot Process Automation) eller liknande teknik
 • kunskaper inom UX-design
 • erfarenhet av projektverktyg
 • erfarenhet av nyttorealisering

Heltid

Ansökan

Referensnummer: A1135396

Lön

Löneform: Månadslön

Övrigt

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp