Gå direkt till sidans innehåll

Skolformer och skolor

Järfälla kommun har avtal med ett antal utbildnings­anordnare. För att söka en plats hos någon av dessa måste du vara folkbokförd i Järfälla, eller ha fått godkänt från din egen kommun att söka.

Du kan välja att studera på heltid, eller på deltid om du vill kunna kombinera studierna med arbete eller annat. Heltidsstudier innebär att du måste kunna lägga 40 timmar i veckan på undervisning och självstudier.

Många kurser finns på distans och på kvällstid. Antalet timmar i skolan vid klassrumsundervisning varierar mellan skolor och utbildningar. Du hittar information om schema i kurskatalogen när du gör din ansökan, eller genom att kontakta skolan direkt.

Senast uppdaterad: 2017-07-03

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp