Avfall och åter­vinning

Välkommen till Järfällas webbsidor om avfall och återvinning! Här hittar du information om våra tjänster inom avfallshantering och tips om hur vi kan jobba tillsammans för en bättre miljö.

Söker du svar på en fråga?

Du hittar svar på vanliga frågor på sidan Frågor & svar om avfall . Övrig information om sopsortering, abonnemang (se "Din sophämtning"), faktura, regelverk m.m. hittar du under rubrikerna till vänster. 

Mobila återvinningscentralen 

Den mobila återvinningscentralen fortsätter att besöka Järfälla under hela 2017. Här finns möjlighet att lämna grovavfall, elektronik, farligt avfall och mycket mer. Vi hälsar alla Järfällabor hjärtligt välkomna!

Turlista och mer info om mobila återvinningscentralen hittar du här. 

 En liten bok om SOPOR 

Med fantastiska illustrationer av elever från Mälargymnasiet skapades boken ”En liten bok om SOPOR - med sorteringsguide”. Här samsas berättelsen om sopornas historia med praktisk sorteringshjälp.

Hämta eller ladda ner boken

Den tryckta versionen av En liten bok om SOPOR finns att hämta på Järfällas bibliotek och i servicecenter, Riddarplatsen 5 i Jakobsberg.

Hjärtligt välkommen!

För dig som är extra angelägen att göra miljön en tjänst har vi tagit fram en blädderbar fil som också går att ladda ner som pdf.

En liten bok om SOPOR - med sorteringsguidelänk till annan webbplats

Vi önskar trevlig och inspirerande läsning!   

Läs mer information om sopor på www.sopor.nulänk till annan webbplats