På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Görvälns åter­vinnings­central

Privatpersoner kan utan extra kostnad lämna sorterat avfall på Görvälns åter­vinnings­central och från och med februari 2016 även på den mobila återvinnings­centralen.

Görvälns åter­vinnings­central

Görvälns återvinnings­centrallänk till annan webbplats kan du till exempel lämna trädgårdsavfall, retur­papper, glas- och andra för­packningar, kläder, farligt avfall, elavfall, kyl- och frysskåp samt byggavfall.

Packa rätt

Allt som lämnas på åter­vinnings­centralen ska sorteras och läggas på rätt ställe. Vi rekommenderar att du sorterar allt redan innan transporten dit, så är förut­sättningarna för att av­lämningen ska gå snabbt och smidigt de bästa.

Översiktsplan Görvälns ÅVClänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På återvinnings­centralen kan du även lämna saker som du själv kanske tröttnat på men som skulle kunna komma någon annan till glädje.

Den vanliga soppåsen får inte lämnas på återvinnings­centraler. 

Öppettider

Ordinarie öppettider

Måndag - torsdag:
kl. 12-20

Fredag:
kl. 09-16

Lördag:
kl. 09-16 (endast privat­personer)

Stängt söndagar och röda dagar

På söndagar och röda kalender­dagar är det enligt verksamhets­tillståndet stängt för att visa bullerhänsyn till Görväln Griftegård och när­boende.

Vid stora helger kan andra öppet­tider förekomma, för mer information se SÖRAB:s webbplats.länk till annan webbplats SÖRAB är ansvarig för verksam­heten på Görvälns återvinnings­central.

Vägbeskrivning

Följ Mälarvägen mot Görvälns slott. Sväng av till höger in på Återvinningsvägen, strax innan Griftegården är det skyltat "Återvinningscentral".

Sorteringsguiden SÖRENlänk till annan webbplats

Företags­avfall för åter­vinning kan lämnas här:

  • Görvälns återvinnings­central: mindre mängder från mindre företag med klippkort. OBS - ej farligt avfall.
  • Hagby återvinnings­central i Täby: övrigt avfall från företag