Görvälns åter­vinnings­central

Privatpersoner kan utan extra kostnad lämna sorterat avfall på Görvälns åter­vinnings­central och från och med februari 2016 även på den mobila återvinnings­centralen.

Görvälns åter­vinnings­central

Görvälns återvinnings­centrallänk till annan webbplats kan du till exempel lämna trädgårdsavfall, retur­papper, glas- och andra för­packningar, kläder, farligt avfall, elavfall, kyl- och frysskåp samt byggavfall.

Packa rätt

Allt som lämnas på åter­vinnings­centralen ska sorteras och läggas på rätt ställe. Vi rekommenderar att du sorterar allt redan innan transporten dit, så är förut­sättningarna för att av­lämningen ska gå snabbt och smidigt de bästa.

Översiktsplan Görvälns ÅVClänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På återvinnings­centralen kan du även lämna saker som du själv kanske tröttnat på men som skulle kunna komma någon annan till glädje.

Den vanliga soppåsen får inte lämnas på återvinnings­centraler. 

Öppettider

Ordinarie öppettider

Måndag - torsdag:
kl. 12-20

Fredag:
kl. 09-16

Lördag:
kl. 09-16 (endast privat­personer)

Stängt söndagar och röda dagar

På söndagar och röda kalender­dagar är det enligt verksamhets­tillståndet stängt för att visa bullerhänsyn till Görväln Griftegård och när­boende.

Vid stora helger kan andra öppet­tider förekomma, för mer information se SÖRAB:s webbplats.länk till annan webbplats SÖRAB är ansvarig för verksam­heten på Görvälns återvinnings­central.

Vägbeskrivning

Följ Mälarvägen mot Görvälns slott. Sväng av till höger in på Återvinningsvägen, strax innan Griftegården är det skyltat "Återvinningscentral".

Sorteringsguiden SÖRENlänk till annan webbplats

Företags­avfall för åter­vinning kan lämnas här:

  • Görvälns återvinnings­central: mindre mängder från mindre företag med klippkort. OBS - ej farligt avfall.
  • Hagby återvinnings­central i Täby: övrigt avfall från företag
Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?