Regler och avgifter

Avfallstaxa

I dokumentet Avfallstaxan får du prisuppgifter och information om alla våra abonnemang och tilläggstjänster. 

Avfallstaxan Järfälla kommun 2018 - alla boendeformerPDF

Renhållnings­ordning

Renhållningsordningen består av avfallsföreskrifter, riktlinjer för avfallshantering och en avfallsplan.

Avfallsföreskrifter

Avfallsföreskrifterna innehåller de kommunala bestämmelserna för avfalls­hanteringen, är antagna av kommunfullmäktige och gäller från och med 2018-01-01.

AvfallsföreskrifterPDF

Riktlinjer för avfallshantering

Riktlinjer för avfallshantering ska läsas tillsammans med föreskrifterna. Det innehåller riktlinjer och anvisningar för transport, förvaring och dimensionering av hushålls­avfall. Den ska även vara ett stöd för interna och externa planerare, projektörer, bygg­herrar, exploatörer, fastighets­ägare och förvaltare vid ny- och ombyggnad av avfalls­utrymmen i Järfälla kommun.

Riktlinjer för avfallshanteringPDF

Avfallsplan

Avfallsplanen  innehåller en nulägesbeskrivning av hur mycket avfall som produceras i kommunen, hur det behandlas, kommunens mål för avfallshanteringen och en handlings­plan för att uppnå målen. Nuvarande avfallsplan har utarbetats tillsammans med SÖRAB-kommunerna, och är en regional avfallsplan. Den antogs av kommunfullmäktige och gäller fr.o.m. 2009-01-01.

Avfallsplan delmål 2016PDF

Övriga publikationer

Boverket - avfallshantering

Boverket 2011, Avfallshantering - tillgänglig, säker och estetisk. Inspiration och väg­ledning vid planering och byggande av avfalls­utrymmen, återvinnings­stationer och återvinnings­centraler.

Boverket Avfallshantering, 2011PDF

SÖRAB - planering vid nybyggnation

SÖRAB:s film om planering av nybyggnation för att undvika arbetsmiljö­problem. Filmen visar både bra och dåliga exempel för lämnaren och hämtaren av avfall.

Se SÖRAB:s filmlänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 2018-01-18

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?