Boende lägenhet

Bor du i lägenhet in­går sophämtningen i din hyra/avgift och det är hyresvärden eller bostads­rätts­föreningen som an­svarar för att ordna med gemensamma avfalls­utrymmen och abonnemang.

Kontakta din fastighets­ägare/bostadsrätts­förening om du har synpunkter på eller frågor om din sophämtning.

Information för fastighets­ägare flerbostads­hus

Hushålls­avfall/bränn­bart rest­avfall

Fastighets­ägaren/bostads­rätts­föreningen upplyser dig om var du slänger ditt bränn­bara hushålls­avfall, det vill säga den "vanliga soppåsen" (det som återstår efter att du sorterat ut det som ska åter­vinnas eller behandlas på annat sätt).

Läs om sortering, åter­vinning, återbruk

Matavfalls­sortering 

Är du intresserad av att göra miljön en tjänst genom att fastigheten du bor i ansluter sig till abonnemang ut­sortering av matavfall? Kontakta din fastighets­ägare/bostads­rätts­förening och informera om möjlig­heten och att vi erbjuder rabatterad grund­avgift för fastigheter som väljer abonne­mang utsortering av matavfall.

Läs om matavfall

Grovavfall

Fastighets­ägaren upplyser dig om var du kan lämna ditt grov­avfall . Det kan antingen vara i ett särskilt utrymme, eller så väljer kanske fas­tighets­ägaren att ställa upp en container vid vissa tid­punkter. Fastighets­ägaren ansvarar för att hämtning sker.

Läs om grovavfall

Görvälns åter­vinnings­central

Alla privat­personer i Järfälla kan utan extra kostnad lämna sina sorterade grovsopor på Görvälns återvinnings­central. Här finns även en miljö­station för inlämning av farligt avfall och elavfall samt möjlighet att lämna fun­gerande saker till de aktörer för återbruk som finns på plats.

Görvälns återvinnings­central med återbruk

Farligt avfall

I vissa bostads­områden har hyres­värden/bostads­rätts­föreningen ordnat ett gemen­samt, låst utrymme för farligt avfall. Fråga den som i vanliga fall svarar för infor­mation om avfalls­hanter­ingen i ditt bostads­område.

Om du inte har tillgång till ett särskilt utrymme för farligt avfall går det bra att lämna det vid miljö­stationen på Görvälns återvinnings­central.

Läs om farligt avfall

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?