Mat­avfall - brunt kärl

Du som väljer abonne­mang för utsortering av mat­avfall gör såväl mil­jön som plånboken en tjänst.

Rabatterad taxa för mat­­avfalls­sorterare

Du som bor i villa eller radhus i Järfälla har möjlighet att teckna ett abonnemang för mat­avfalls­insamling. Järfälla kommun erbjuder rabatt på den ordinarie avfalls­taxan för de hushåll som väljer att sortera ut sitt matavfall i den bruna tunnan. Ingen extra avgift tas ut för tömning av det bruna matavfalls­kärlet.

Mat­avfalls­insam­ling - för en hållbar värld

Matavfallet utgör vanligtvis nästan hälften av det som kastas i rest­avfallet (vanliga soppåsen). Om vi gör gemen­sam sak och samlar in mat­avfallet separat kan det istället för att brännas med rest­avfallet komma till nytta som biogödsel och biogas. Med biogödsel på åkern växer grödorna så det knakar. Med biogas i tanken kör vi miljö­vänligt och klimat­smart.

Så går det till

Läs mer om matavfall

Beställ matavfalls­insamling

Grundavgiften för småhus med utsortering av mat­avfallet är 610 kr istället för ordinarie 990 kr, det vill säga en reducering med 380 kr. Ingen extra avgift tas ut för tömning av det bruna mat­avfallskärlet.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?