På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Mat­avfall - brunt kärl

Med abonnemang matavfall får ditt gröna kärl sällskap av ett brunt kärl.

Du som väljer abonne­mang för utsortering av mat­avfall gör såväl mil­jön som plånboken en tjänst.

Rabatterad taxa för mat­­avfalls­sorterare

Du som bor i villa eller radhus i Järfälla har möjlighet att teckna ett abonnemang för mat­avfalls­insamling. Järfälla kommun erbjuder rabatt på den ordinarie avfalls­taxan för de hushåll som väljer att sortera ut sitt matavfall i den bruna tunnan. Ingen extra avgift tas ut för tömning av det bruna matavfalls­kärlet.

Mat­avfalls­insam­ling - för en hållbar värld

Matavfallet utgör vanligtvis nästan hälften av det som kastas i rest­avfallet (vanliga soppåsen). Om vi gör gemen­sam sak och samlar in mat­avfallet separat kan det istället för att brännas med rest­avfallet komma till nytta som biogödsel och biogas. Med biogödsel på åkern växer grödorna så det knakar. Med biogas i tanken kör vi miljö­vänligt och klimat­smart.

Så går det till

Läs mer om matavfall

Beställ matavfalls­insamling

Grundavgiften för småhus med utsortering av mat­avfallet är 540 kr istället för ordinarie 860 kr, det vill säga en reducering med 320 kr. Ingen extra avgift tas ut för tömning av det bruna mat­avfallskärlet.