Träd­gårds­avfall

I Järfälla är det inte tillåtet att elda eller slänga trädgårds­av­fall i skog och mark. Du får inte heller slänga trädgårds­av­fallet som grovsopor.

Lämna kostnadsfritt ditt träd­gårds­avfall på Görvälns åter­vinnings­central eller beställ ett abonnemang för hämtning av avfallet. Du kan om du föredrar det även kompostera trädgårds­avfallet på din egen tomt – beviljad ansökan om kompostering krävs.

Abonnemang för trädgårds­avfall

Kärlet för trädgårds­avfall hämtas varannan vecka mellan veckorna 15-46, totalt 16 gånger per år. Års­avgiften för abonnemanget är 680 kr inklusive moms.

Enstaka hämtning

Det går även bra att beställa hämtning vid enstaka tillfällen (använd pappers­säck utan plastad insida eller bunta ihop med komposter­bart snöre).

Som småhusägare har du även möjlighet att beställa en 10 kubikmeter stor container för trädgårdsavfall, kostnad 1 750 kr.
Platsen den behöver är lika med en parkeringsruta. Observera att en särskild sorteringsavgift debiteras om annat material än trädgårdsavfall har kastats i containern.

Kontakta servicecenter för mer information och beställning.

Hämtningsdagar 2018

Uppgifter om just din hämtnings­dag hittar du i trädgårds­brevet som skickas ut i april.

Säsongsavslut

Sista hämtningen för dig som ställer ut tunnan udda veckor är vecka 45.

Sista hämtningen för dig som ställer ut tunnan jämna veckor är vecka 46. 

Avfallstaxa

Alla avgifter för våra tjänster hittar du i taxe­dokumentet längst ner på sidan Sop­hämtning.

Senast uppdaterad: 2018-03-27

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?