Tegvägen

Längs Tegvägen i Viksjö kommer flera bostadshus och ett äldreboende byggas de närmsta åren. Bostadshusen, som är bostads­rätt­er, placeras på mark­området mellan Teg­vägen och Trak­tor­vägen. Samma sak gäller vård- och omsorgs­boendet.

Som ett led i arbetet med att utveckla Viksjö centrum med fler bostäder och verksam­hets­lokaler påbörjas nu byggnationen på markytan mellan Traktorvägen och Tegvägen. Fler boende i centrum innebär bland annat bättre underlag för service och kollektiv­trafik.

Den 20 maj drar det första byggprojektet på mark­området mellan Traktorvägen och Tegvägen igång. Först ut är Byggpartner i Dalarna AB som bygger ett äldreboende åt Järfälla kommun.

Inledningsvis kommer arbetet bestå av trädfällning och mark­förberedelser. Träden mellan Traktorvägen och Tegvägen kommer att gallras ut och hundrast­gården kommer att flyttas till en plats längre norrut på Tegvägen.

På det aktuella området längs Tegvägen, intill äldreboendet, ska det också byggas 110 bostadsrätter. Byggstart för dessa båda projekt sker under senare delen av 2015.

Byggnationen i området beräknas vara klar våren 2017.

Detaljplan

Illustration över Viksjö centrums utvecklings­projekt där även husen på Tegvägen är utmärktalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Illustrationen är en planhandling och ska ses som ett förslag på hur husen ska ligga och se ut.

Här kan du läsa samtliga plan­handlingar för Viksjö centrum

Äldreboende

460x260

Byggpartner i Dalarna AB bygger ett äldreboende åt Järfälla kommun. Inlednings­vis kommer arbetet bestå av trädfällning och mark­förberedelser.

HSB, bostads­rätts­föreningen Enen

HSB projekt brf Enen i Viksjö i Järfälla

HSB bygger, i egen regi, 53 lägenheter med bostadsrätt.

Här kan du läsa mer om HSB:s projekt bostadsrätts­förening Enenlänk till annan webbplats

Riksbyggen, bostadsrätts­föreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsteren Södra ängen

Viksjö centrum med brf Södra ängen markerad i fonden

Moelven Byggmodul AB ska bygga 57 bostadsrätter åt Riksbyggen.

Här kan du läsa mer om Riksbyggens projekt bostads­rätts­föreningen Södra ängenlänk till annan webbplats

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?