Biltvätt - på rätt sätt!

Om du tvättar bilen på gatan, p-platsen eller garage­uppfarten rinner förorenat vatten ner i brunnar eller diken för att slut­ligen hamna i Mälaren eller andra närliggande vatten­drag. I Järfälla finns sju anlägg­ning­ar med avan­cer­ad rening av tvätt­vattnet där du kan tvätta din bil utan att påverka Mälarens vatten.

Tillsammans måste vi skydda Mälarens vatten som vi använder för att framställa dricksvatten och för att bada och fiska i. Tvätta aldrig bilen på gatan eller asfalterad mark. Tvätt­vattnet innehåller en mängd föroreningar som inte är bra för miljön, t.ex. oljerester, metaller, lösnings­medel och näringsämnen.

Det bästa är om du åker till en tvätthall eller gör-det-själv-hall (GDS) med avancerad rening av tvätt­vattnet. Enligt miljölag­stiftningen är det inte tillåtet att släppa ut tvätt- och spolvatten från biltvätt i dag­vattennätet och därmed i vatten­dragen.

I Järfälla finns det i dagsläget sju tvätthallar med avancerad rening av tvättvatten.

Faktablad - FordonstvättPDF

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?