Cykel

I Järfälla är det nära till det mesta. En 20-minuters cykeltur från Jakobsberg tar dig nästan överallt. Det finns mer än 55 mil cykelväg och cykel­trafiken utgör idag 5 procent av den totala trafiken, vilket vi vill öka till 20 procent.

Om du är beredd att vidga dina upptäckts­färder att om­fatta lands­bygden kommer du att finna massor av smultron­ställen både vad gäller natur och kultur. Det är bara att välja färd­riktning. Till din hjälp har du en cykel­karta som även innehåller tips på sevärd­heter.

Tänk på att trafikarbeten kan förekomma vilket kan påverka framkomligheten.

Se vår förteckning för detaljer om aktuella arbeten

Cykelpumpar

460x260

Idag finns cykel­pumpar på båda sidor av Jakobs­bergs station:

  • På centrumsidan är en pump placerad vid staketet till spårområdet i anslutning till cykelparkeringstaken, nära nedgången till pendeltågen.
  • Vid Kvarnplan finns en pump mellan cykelställen utmed gång- och cykelvägen.

Pumparna har ett multi-mun­stycke som passar alla vanliga ventiler.

Lämna synpunkter

Kommunen har många cykel­vägar vilket ger goda förut­sättningar för cykling och vi arbetar ständigt med att förbättra dessa.

Vi arbetar mål­medvetet för att göra kommunen ännu mer cykel­vänlig och vill därför gärna få in synpunkter från dig som cyklar. Du kan till exempel kontakta service­center på telefon 08‑580 285 00.

Senast uppdaterad: 2018-04-09

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?