Lokala trafik­före­skrifter

Lokala trafikföre­skrifter finns för att tillgodose olika trafikanters krav och önskemål i trafik­miljön och för att öka säkerhet och fram­komlighet. De flesta trafikregler som gäller på vägar och gator finns i trafik­förordningen och i vägmärkes­för­ordningen.

Generella och lokala trafik­föreskrifter

Generella trafikregler gäller enligt lag och förordning, medan särskilda områdes- och platsspecifika regler finns i form av lokala trafik­föreskrifter (LTF). I Transport­styrelsens rikstäckande databas för trafik­föreskrifter finns de lokala trafikföre­skrifterna som gäller i Järfälla kommun.

Generella före­skrifter - exempel

Dessa generella föreskrifter gäller om inget annat specifikt föreskrivs och anges genom vägmärken.

  • Motorn får gå på tomgång i högst en minut enligt de lokala hälsoskydds­föreskrifterna. Det enda undantaget gäller fordon som behöver hålla igång motorn för att driva en anläggning, till exempel sopbilar.
  • Förbud att parkera på särskild anordnad vändplats.
  • Inom detalj­planelagt eller stads­planelagt område är det förbjudet att parkera fordon i terräng. Förbudet gäller ej cykel i cykelställ.
  • Fordon får inte stannas eller parkeras i cirkulationsplats, ej heller på refug, rondell eller i vägars mitt­skiljeremsa.

Rikstäckande databas för trafik­föreskrifterlänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 2018-05-08

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?