Kallhäll - ett centrum i förvandling

Tillgänglighets­anpassat centrum med ny plattsättning, konstverk, en liten fontän, träd, ny belysning, två torg­platser och en ny julgransfot. Välkommen till nya Kallhäll.

Målet med ombyggnationen av centrumytorna i Kallhäll är ett torg som känns tryggare och ljusare och som är mer tillgänglighets­anpassat.

Marknivåerna på hela ytorna ses över för att få det planare och bättre anpassat till alla entréer och de trängre ytorna anpassas så att räddnings­tjänsten lättare kommer fram om det skulle behövas.

Torget kommer få en ny fontän i form av en skål (3 m i diameter) som kommer ha ett mönster som inspirerats från ett av föremålen på Bolinder­muséet, ett konstverk som även kommer fungera som sittplats gjort av konstnären Birgitta Muhr och nya träd.

Intressanta datum

13 januari 2018 - Invigning av nya Folkets hus

Juni 2018 - Torgytor helt färdigställda

Status

Då det påträffats en del berg och även betonggjutningar under schaktarbetet för torget så kommer det förekomma försiktig bergschakt för att kunna få ner ledningar och dränering till rätt djup.

Tyvärr har det blivit lite strul med julgranen som skulle ha varit på plats. Löftet projektet fått nu är att den kommer upp i innan 3:e advent.

Det har också beställts belysning (samma som på ekarna på centrumparkeringen) till eken vid COOPs kortända som vätter mot stationen. Tyvärr så har vi just nu resursbrist, så den kommer antagligen inte komma på plats förrän i januari.

Senast uppdaterad: 2017-12-11

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?