Nytt stall vid Säby gård

Järfälla kommun ska bygga ett nytt stall vid Säby gård. Det gamla stallet, som är kulturminnesmärkt, kommer att renoveras och finnas kvar. 

Illustration över nya stallet vid Säby gård. Illustration: Tengbom arkitekter.

Illustration över nya stallet vid Säby gård. Illustration: Tengbom arkitekter.

Det nya stallet blir ca 700 kvadratmeter stort och kommer att byggas vid Säby gård längs med vägen in mot Säby naturreservat. Det nya stallet ska få 28 stora boxar och fönster som släpper in dagsljus till hästarna.

I det nya stallet kommer hästarna att bo och i det gamla kulturmärkta stallet kommer ponnyerna att bo i fortsättningen.

Status

Järfälla kommun påbörjar bygget av det nya stallet och renoveringen av det gamla så snart som möjligt. Reno­veringen har tidigare­lagts på grund av att taket var i sämre skick än förväntat. Ställ­ningen för taket på gamla stallet är på väg upp och vi hoppas att kunna sätta igång med byggnaden av det nya stallet efter sommaren.

Järfälla Ryttarförening får till­gång till lilla stallet, rid­husen och ridbanan från och med den 1 juni 2016 och resten av anläggningen från och med den 15 juni 2016. Föreningen kommer att bygga upp ridskole­verksamheten på Säby gård och informera om detta och byggprojektet.

Järfälla Ridcenter AB kommer att avsluta sin verksamhet och ansvarar för den delen och information till eleverna om vad som kommer att ske och när.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?