Parker­ings­anmärk­ning

Felparkering ger oftast en böteslapp på vindrutan

Alla parkeringsanmärkningar ska betalas till polisen inom åtta dagar från utfärd­andet. De sköter in­betalningar eller bestridande av fel­parkerings­avgifter.

Ansök om rättelse

Om du anser att du fått en felaktig parkerings­anmärkning, kan du ansöka om rättelse. Detta gör du skriftligen eller genom besök hos polis­myndigheten i distriktet. Läs informationen på baksidan av din parkerings­anmärkning.

Din skriftliga överklagan skickar du till:

Polismyndigheten i Stockholms Län
Operativa avdelningen
Trafikenheten
106 75 Stockholm

Mer information om vad som ska anges vid eventuell över­klagan finns på baksidan av din parkerings­anmärkning.

Felparkerings­avgift

Avgiften är 500 kr för för­seelse som till exempel p-skiva. För till exempel parkerings­förbud är avgiften 700 kr och för förseelser som gäller förbud att stanna och parkera fordon, busshåll­platser, gång- och cykelbana och parkeringsplats för rörelsehindrade är avgiften 1000 kr.

Faktura på kontroll­avgift på mark som kommunen inte äger

Vill du överklaga parkerings­böter som du har fått på mark som kommunen inte äger (så kallad kvarters­mark) ska du vända dig till det parkerings­företag som utfärdat kontroll­avgiften.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?