Hinder för snö­röj­ning och skador på egendom

För att snöröjningen ska gå lättare kan du som kommun­invån­are minimera alla olika slags hinder. Halk­bekämpning och snö­röjning går fort­are om bilar och otill­åtna snöhögar inte är i vägen.

Så underlättar du snö­röjningen

Din hjälp kan många gånger vara avgörande i vårt arbete med all snö. Här nedan är några exempel på vad du som kommun­invånare kan göra för att vi ska få ett snabbare snöröjt Järfälla.

  • Respektera datum­regeln vid parkering av din bil. Läs mer om datumparkering.
  • Respektera skyltning för speciella städdagar - snö­röjnings­dagar.
  • Parkera din bil på din egen tomt för att snö­högar ska undvikas.
  • Snön på din uppfart skottas åt sidorna på den egna tomten.
  • Buskar och grenar som hänger ut över gatan eller trottoaren på en höjd lägre än 4,5 meter ska beskäras. Läs mer om häckar och buskage.
  • Ställ dina kärl för hus­hålls­sopor så att plog­bilen lätt kommer fram. Sop­bilen har en räckvidd på 1,5 m för upp­hämtning av sopkärlen.

Anmäl skador på din egendom

Skulle någon skada uppstå på din egendom tar vi vårt an­svar om vi orsakat skadan inom din tomt­gräns. Det kan hända att arbets­fordonen och maskin­erna orsakar skador på bilar, staket eller annat. Skulle det inträffa bör du som ägare genast anmäla vad som har hänt för att skadorna kan åtgärdas. Brev­lådor placerade utan­för din tomtgräns ersätts inte.

Kontakta oss och gör din anmälan inom en vecka efter att skadan upptäckts.  

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?