Avfall och återvinning

Tack för maten!

Nu ska det bli ännu mer baconbränsle och grötgödsel av länets matavfall. I en gemensam satsning bland länets kommuner uppmärksammas nu vikten av att sortera ut matavfallet och hur man enkelt kommer igång.

Läs mer på sorteramatresten.selänk till annan webbplats 

Läs om matavfallsinsamling i Järfälla

Välkommen till Järfällas webbsidor om avfall och återvinning! Här hittar du information om våra tjänster inom avfallshantering och tips om hur vi kan jobba tillsammans för en bättre miljö.

Söker du svar på en fråga?

Du hittar svar på vanliga frågor på sidan Frågor & svar om avfall . Övrig information om sopsortering, abonnemang (se "Din sophämtning"), faktura, regelverk m.m. hittar du under rubrikerna till vänster.

 

En liten bok om SOPOR 

Det som skulle bli en enkel sopsorteringsguide blev så mycket mer. Med fantastiska illustrationer av elever från Mälargymnasiet skapades boken ”En liten bok om SOPOR - med sorteringsguide”. Här samsas berättelsen om sopornas historia med praktisk sorteringshjälp.

Hämta eller ladda ner boken

 Den tryckta versionen av En liten bok om SOPOR finns att hämta på Järfällas bibliotek och i servicecenter, Riddarplatsen 5 i Jakobsberg.

Hjärtligt välkommen!

För dig som är extra angelägen att göra miljön en tjänst har vi tagit fram en blädderbar fil som också går att ladda ner som pdf.

En liten bok om SOPOR - med sorteringsguidelänk till annan webbplats

Vi önskar trevlig och inspirerande läsning!   

 

  

 

Mobila återvinningscentralen 

Försöket med den mobila återvinningscentralen fortsätter under hela 2016. Faller försöket väl ut kan den här mobila lösningen bli ett permanent insamlingsalternativ i Järfälla. 

Turlista och mer info om mobila återvinningscentralen hittar du här. 

Kontakta oss

Servicecenter

Vi svarar på dina frågor

Måndag–torsdag kl 8–16.45
Fredag kl 8–15

Kontakta oss | Frågor & svar