Innehåll

Röd box

I din röda box kan du förvara farligt avfall som sedan hämtas.

I grundavgiften för små­hus ingår följande:

  • Röd box (farligt avfall och elavfall)

Röd box får innehålla farligt avfall i original­förpackning samt mindre elavfall. Se locket på boxen för mer information. Boxen behöver inte kunna stängas.

Hämtning av boxarna

Hämtning sker fredag varannan vecka i olika kommun­delar. Jämna veckor i Skälby, Barkarby och Viksjö. Udda veckor i  Jakobsberg, Kallhäll och Stäket.

Röd box som inte inne­håller farligt avfall placeras där hushålls­avfallet normalt hämtas (vid tomt­gräns eller gemensam uppsamlings­plats). Om den röda boxen innehåller farligt avfall ska boxen placeras innan­för tomt­gräns. Boxarna ställs ut tidigast kvällen innan hämtning och senast kl 7.00 på hämtnings­dagen.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp