Innehåll

Järfälla är Stockholms bästa friluftskommun

Järfälla får toppbetyg som friluftskommun och är nummer ett i Stockholms län enligt Naturvårdsverkets senaste undersökning.

I Naturvårdsverkets undersökning om bästa friluftskommun hamnar Järfälla på första plats bland Stockholms kommuner och på plats 26 i Sverige. Ett medvetet arbete med att utveckla och underlätta för friluftsliv har gett resultat. Här är några av alla satsningar som bidragit till att locka ut fler invånare och besökare i naturen:

  • Utegym, där det senaste tillskottet är det nya gymet på skidbackens topp
  • Cykelparker
  • Utflyktslekparker
  • Grillplatser
  • Cykel- och vandringsleder
  • Skogsvård
  • Konstsnöspår vid Bruket
  • Cykelutmaningstävling
  • Naturkarta
  • Informationsinsatser för att locka ut invånare och besökare i Järfällas natur

– Det här gör mig stolt och glad. Grunden för en god livskvalitet i en boendemiljö tror vi är närhet till naturen och dess rekreationsmöjligheter som bidrar till ökad välmående och god folkhälsa. Vi har medvetet harmoniserat vår stadsutveckling med att öppna, sköta om och tillgängliggöra våra grönområden för att gagna friluftslivet, säger Aphram Melki (C), kommunalråd med ansvar för miljö och social hållbarhet.

Upplev Järfälla

Järfälla kommun skyddar stora områden som naturreservat för att värna natur- och kulturmiljö och friluftslivsvärden. Kommunen arbetar aktivt med skötsel av natur- och kulturlandskapet och utvecklar olika anläggningar för friluftsliv. Här finns tips på utflykter och friluftsaktiviteter året runt i Järfälla www.jarfalla.se/upplev

Om priset Sveriges friluftskommun

Priset Sveriges Friluftskommun delas ut av Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och Kulturchefsförening. Syftet är att stimulera och uppmuntra kommunernas arbete med friluftsliv. Sveriges friluftskommun 2021 utgår från en undersökning av arbetet för friluftsliv. Kommunerna svarar på frågor om planering, information, samarbete och aktiviteter. I undersökningen fick Järfälla 29,75 poäng av 32 möjliga.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp