Innehåll

Välkommen på öppet hus!

Barkarby växer och under våren sker det flera spännande saker på båda sidor om E18. Välkommen på öppet hus torsdagen den 11 april där vi visar upp och du kan ställa frågor om den nya stadsmiljön.

För att du ska få information och kunna ställa frågor om vad som händer i ditt närområde, vill vi bjuda in dig till ett öppet hus. På plats finns representanter från Järfälla kommun, Trafikverket, Trafikförvaltningen och Nya tunnelbanan som kan svara på just dina frågor och berätta om pågående och kommande arbeten i Veddesta och Barkarbystaden.

När: Torsdag 11 april kl. 17.30-19.00. Vi bjuder på kaffe och fika.

Plats: I Bas Barkarby, nedre foajén.
Adressen är Bällstaågatan 18. Närmaste busshållplats är Barkarby station övre.

Anmälan: Du anmäler dig i formuläret senast måndag 8 april. Anmälan hjälper oss att kontakta dig om någon ändring skulle ske. Du är välkommen på öppet hus även om du inte hunnit anmäla dig.

Det här händer i Barkarby under våren:

Flera inflyttningar i kvarteren närmast tunnelbanan.

Nu börjar kvarteren vid Sveatorget och Barkarbystadens kommande tunnelbanestation att fyllas med människor och nya verksamheter. I mars har Åke Sundvall första inflyttning i Kvarter Atlas med lägenheter och stadsradhus. Under sommaren öppnar bland annat Hemköp, Apoteksgruppen och flera restauranger i kvarteret. I april börjar inflyttningen i Origo med små och stora bostäder, och lokaler för restaurang, kafé, träning och annan service. Under våren börjar även inflyttningen i Sveavikens nya stadskvarter, Silhuetten, med hyresrätter och bokaler precis bakom Herrestaskolan.

Nya vägar och ett nytt torg.

Från mitten av mars öppnar nya vägar och trottoarer till de nya kvarteren vid Sveatorget. Barkarbyvägen blir längre och du når det nya området via Gripengatan, Jakfalksgatan och Lansengatan. Flera av dessa är enkelriktade. Håll koll och kör försiktigt. Samtidigt stänger vi Safirgatan för biltrafik för att inleda arbetet med Safirtorget som ska står klart i augusti i år. Det blir en trevlig plats för möten, evenemang och torghandel.

Arbeten vid Flygfältsvägen och Kyrkparken.

Under våren fortsätter vi arbetet med att bygga den nya vägen, Rotevägen. Arbetet äger rum i närheten av villorna i Kyrkbyn och innebär att byggfordon kommer att passera nära tomtgränserna. Arbetet omfattar schaktning, sprängning, berglastning och återställande av marken. Samtidigt fortsätter vi med mark- och ledningsarbeten från flygfältet in till Barkarbyvägen och Kyrkparken. Flygfältsvägen blir enkelriktad mot Barkarbyvägen under tiden. I kortare perioder kommer delar av vägen behöva stängas av helt, liksom vissa parkeringsplatser.

Tunnelbanan till Barkarby börjar rulla 2027.

Nu står det att tunnelbanan till Barkarby får trafikstart i december 2027. Förseningen beror på att Region Stockholm i somras hävde kontraktet med entreprenören efter en tids problem. Nu är en ny entreprenör på plats och sedan årsskiftet är utbyggnaden åter i full gång.

Ny stadsmiljö i Veddesta och ny knutpunkt för kollektivtrafik.

Under de kommande tio åren ska Veddesta gamla centrum och industriområde förvandlas till en livfull stadsmiljö med bostäder, kontor, handel, service och lokaler för utbildning, idrott, hälsa och kultur. Och så nya parker, torg och vägar förstås, granne med den nya knutpunkten för kollektivtrafik i Barkarby. I oktober flyttade de första invånarna in i det allra första kvarteret, Pionjären. Inflyttningarna fortsätter fram till sommaren 2024. I februari satte Reliwe spaden i marken för ett nytt kvarter med 300 hyresrätter med planerad inflyttning under 2026.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp