Gå direkt till sidans innehåll

Tunnelbana till Barkarby

Järfälla får tunnel­bana när den blå linjen förlängs med två nya stationer till Barkarbystaden och Barkarby station.

Tunnelbanans Blå linje ska förlängas från Akalla till Barkarby station. Det blir två nya stationer; Barkarbystaden mitt i den framväxande stadsdelen och slutstation vid Barkarby station där det också finns pendeltåg, framtida stor bussterminal och stopp för regionaltåg. Barkarby station blir en viktig kollektivtrafikknutpunkt för framtida resenärer. Runt de nya stationerna växer en helt ny stadsdel fram - Barkarby­staden.

Arbetet med nya tunnelbanan drivs av förvaltning för utbyggd tunnelbana, Stockholms läns landsting.

Byggstart 2018

Byggstart för nya tunnel­banan är planerad till hösten/vintern 2018 och byggtiden beräknas till sex år. Den nya sträckan blir cirka 4 kilometer lång och kommer att gå helt under jord.

Därför byggs tunnelbanan till Barkarby

Stockholm växer och behovet av bostäder och en väl fungerande och hållbar kollektivtrafik ökar. Utbyggnaden av tunnelbanan från Akalla till Barkarby station kommer att koppla samman en växande region där Barkarby, Veddesta och Jakobsberg pekas ut som en regional stadskärna i den framtida Stockholms­regionen. Utbyggnaden av tunnelbanan är en förutsättning för att området ska kunna utvecklas med bostäder och verksamheter.

Mer information om nya tunnelbanan hittar du här

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp