Gå direkt till sidans innehåll

Djur­tillstånd

Länsstyrelsen i Stockholm har ansvaret för djur­skyddet i Järfälla.

Kontakta Läns­styrelsen om du:

  • söker tillstånd och god­kännanden till olika verksamheter med djur till exempel för­prövning av stallar, an­läggningar för offentlig förevisning av djur eller tillstånd för till exempel ridskolor, hunddagis, hund- och kattavel, djuraffärer med flera.
  • misstänker att djur far illa. Anmälan kan göras anonymt.

Om det är akut och du inte kan nå Länsstyrelsen, kontakta polisen, telefon 114 14.

Tillstånd för orm och höns med flera

För nötkreatur, häst, get, får eller svin, pälsdjur eller fjäderfä som inte är säll­skapsdjur samt orm krävs tillstånd enligt de lokala hälsoskydds­föreskrifterna.

Ansöknings­blankett för häst, får, orm eller fjäderfä med fleraPDF

Djur som upplevs störande

Bristande skötsel och tillsyn kan medföra att djur blir störande för grannar och omgivning. Exempel är när en hund skäller länge och ihållande, eller om man på en villatomt har djur­spillning i sådan omfattning att lukten stör grannarna. Tala alltid i första hand med djurägaren, kontakta annars kommunen.

Bortsprungna eller upphittade djur

Hundar, katter, papegojor och andra djur som förlorats eller upphittats bör anmälas till polisen. Är hunden eller katten öron- eller chipmärkt kan man ringa Svenska Kennelklubben, telefon 08-795 30 00, och få uppgifter om ägaren. Kattföreningars webbplatser har också uppgifter om bortsprungna och upphittade katter.

Senast uppdaterad: 2020-03-20

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp