Användning av offentlig mark

Du behöver ett till­stånd från polisen för all användning av all­män offentlig mark. Två slags upplåtelser är undantagna från detta; torghandels­plats och lopp­marknads­plats ansöker du om direkt till kommunen.

Mark­upplåtelser av olika slag

För att få använda offentliga platser för olika evenemang behöver du söka tillstånd hos polisen. Polisen beslutar efter ett yttrande från kommunen. Yttrandet inkluderar specifika anvisningar och krav för upp­låtelse i Järfälla kommun.

Tillstånd söks hos polisen för följande:

  • Sammankomster och evenemang till exempel valborgs­mässofirande
  • Tivoli och cirkus
  • Torgmötesplats
  • Containers och bygg­etableringar
  • Julgrans­försäljning
  • Reklamskyltar och varu­skyltning
  • Uteservering

Torg­mötes­plats

En torgmötes­plats är en mindre plats för information och tal till allmänheten. Torg­möte på allmän plats kräver ansökan hos polis­myndighet.

Ett antal torgmötes­platser finns i kommunen i de olika kommun­delarna. Du hittar inom kort kartor för platserna i länkarna nedan. Ett mindre bokbord får ställas upp, Ingen försäljning tillåts på dessa platser. Om högtalare används, ska den ställas in på låg ljudnivå. El finns som regel ej till dessa platser.

Så förkortar du hand­läggnings­tiden

En tydlig och noga ifylld ansökan förkortar hand­läggnings­tiden. Program, skisser med mått, kartor, bygglov och foto gör att din ansökan behandlas fortare. Ring 114 14 eller sök infor­mation på polisens webbplats.

Torghandelsplats

Läs mer om hur du ansöker om torghandels­plats

Loppmarknads­plats

Läs mer om hur du ansöker om loppmarknads­plats

Taxa

Taxa för vissa upp­låtelser av offentlig plats inom Järfälla kommunPDF

Senast uppdaterad: 2018-11-12

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Använd webbläsarens inställningar om du inte vill lagra kakor i din webbläsare. Vad är kakor?