Gå direkt till sidans innehåll

Föreläsning: Hur kan du prata sex och relationer med din tonåring?

Undrar du hur du ska prata med din tonåring om preventivmedel, relationer och sex? Den 3 mars får du svaren! Under kvällen kommer du få svar på vad som händer med kroppen, känslorna och relationerna i tonåren.

 - Du kommer få tips på hur du kan prata om sexualitet, lust och samtycke med din ungdom, och hur hen kan skydda sig mot oönskade graviditeter och könssjukdomar, säger barnmorskan Jessica Sunesson.

Vad är egentligen HBTQ, trans, queer, binär och ickebinär, och hur kan du prata inkluderande kring könsidentitet och sexuell läggning?

Jessica Sunesson har arbetat som barnmorska på ungdomsmottagningar i drygt tio år, senast på Järfälla ungdomsmottagning. I dag är hon verksamhetsutvecklare för alla Region Stockholms ungdomsmottagningar.

Hon är kunnig inom sexologi och van föreläsare i ämnet. Hon är även ordförande i FSUM, Föreningen för Sveriges ungdomsmottagningar.

Kostnadsfri föreläsning

Torsdagen den 5 november kl. 18.30-20.00 föreläser Jessica Sunesson på Folkhögskolan i Jakobsberg, om hur det är att vara tonåring och om hur du som förälder kan stötta ditt barn. Föreläsningen är kostnadsfri.

Med anledning av läget med covid-19 finns det risk att föreläsningen blir inställd. Om det blir aktuellt kommer information om det på den här sidan.

Föreläsningen äger rum på Jakobsbergs folkhögskola och via länk på webben.

  • Vi välkomnar 50 föräldrar i den rymliga lokalen på Jakobsbergs folkhögskola. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om ett begränsat antal deltagare, möblerar glest mellan stolarna och tillhandahåller handsprit.
  • Vi sänder även online via webben. Sändningslänken får du i bekräftelsemailet. Kolla noga att du skrivit rätt e-postadress, så att du kan ta emot informationen.
  • Den här föreläsningen kan du inte se i efterhand, den sänds endast live.

Anmäl dig till Folkhögskolan här!

Det finns 50 lediga platser kvar.

Namn

E-postadress

Har du frågor om föreläsningen?

Eller vill tipsa om intressanta ämnen att ta upp? Eller har fått förhinder och vill avanmäla dig?

Kontakta Elisabeth Andrén, föräldraskapsstödjare.

E-post:  gruppverksamheten@jarfalla.se

Telefon: 08-580 289 72

Inför föreläsningen

Av omsorg om övriga deltagare ber vi dig lämna barn och bebisar hemma.

Ett fåtal parkeringsplatser finns vid skolan. På infartsparkeringen vid Jakobsbergs pendelstation finns det fler platser.

Hitta till Jakobsbergs folkhögskola

Föreläsningen är en del i Järfällas satsning på stöd i föräldraskapet.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp