Fritids­klubb

Fritidsklubben är öppen för alla barn i årskurs 4-6 mellan kl. 13.00-17.00 alla skoldagar, och 09.00-17.00 på lovdagar.

Fritids­klubbar finns på alla kom­mun­ala skolor som har årskurs 4, 5 och/eller 6. Öppen fritids­klubbs­verksam­het finns också på Vittra i Jakobsberg och Montessori­skolan Växthuset. Fritidsklubben inte har någon morgonverksamhet och vi ansvarar för barnen under tiden de vistas hos oss. Vi ansvarar dock inte för att barnen kommer till oss, eller går hem en viss tid.

Anmälan

Du som bor där barnet är folkbokfört anmäler ditt barn till fritidsklubb. Anmälan är bindande terminsvis och gäller tills platsen sägs upp.

Anmälan görs via en e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I e-tjänsten kan du också säga upp din plats på fritidsklubb. Uppsägningen måste registreras senast 1 månad innan ny terminsstart. I annat fall debiteras du även för nästkommande termin.

För att använda e-tjänsten behöver du en e-legitimation.

Avgift

Fritidsklubb kostar 600 kronor per termin oavsett vilken inkomst du har eller när ditt barn börjar under terminen. I avgiften ingår kostnad för material, mellan­mål och lunch på lovdagar.

Du kan betala avgiften via autogiro genom att klicka härPDF eller via e-faktura (anmälan görs via din internetbank). Avgiften åter­betalas inte.

På väg att flytta till Järfälla eller folkbokförd i annan kommun?

Lämna dina kontaktuppgifter samt bostadskontrakt (hyreskontrakt, köpekontrakt eller inneboendeintyg) i e-tjänsten Flytta till Järfälla - söka plats till fritidshem/­klubblänk till annan webbplats

Om du vill ha en plats hos oss men är folkbokförd i en annan kommun, ansöker du om fritidsklubb via denna blankettPDF

Fritidsklubb på fritidsgård

Om fritids­klubben drivs av en fritidsgård får även årskurs 6-elever gå till fritids­gården på efter­middagarna på samma villkor som övriga elever på skolan. Det inne­bär att familjen inte behöver anmäla barnet till fritids­klubb eller betala termins­avgiften. Mellan­mål får barnet då köpa till själv­kostnads­pris. På skol­loven är fritids­gården öppen endast för anmälda (betalande) barn.

Skuld till kommunen

Om du trots påminnelse inte betalar avgiften överförs ärendet till inkasso. Barn kan stängas av från sin plats på grund av bristande betalning. Familj som har en skuld till kommunen kan inte få plats såvida det inte föreligger särskilda skäl enligt Skollagen kapitel 8, 7§ och kapitel 14, 6§.

För frågor kontakta Järfälla kommuns Servicecenter telefon 08-580 28500 eller kontakt@jarfalla.se

Senast uppdaterad: 2018-11-06

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Använd webbläsarens inställningar om du inte vill lagra kakor i din webbläsare. Vad är kakor?