Berghemskolan
Berghemskolan är en skola med 341 elever, där vi bejakar och tar tillvara alla människors olikheter. Alla har möjlighet att, med glädje och lust, utvecklas utifrån sin egen förmåga i en bra och trygg arbetsmiljö. Eleverna ska möta framtiden med tillförsikt. Vi skapar förutsättningar för barnen att förvärva kunskaper och färdigheter genom kritiskt tänkande och eget ansvar.
Kontakt
-
OrganisationKommunal
-
TypSkola
-
ÅrskurserF-6
-
OmrådeJakobsberg
-
Behöriga lärare89.1%
-
Elever / lärare14.3
-
Behöriga natur/teknik åk9-%
-
Antal elever288
-
Antal lärare20.2
Informationsträff inför förskoleklass
Vi kommer att informera om vår verksamhet och det finns möjlighet att ställa frågor.
Ingen föranmälan behöver göras. Välkommen!
Datum: 16/1
Tid: 17.30-18.30
Plats: Berghemskolan
Grundskola
Berghemskolan är en kommunal grundskola med elever från förskoleklass till skolår 6. Vi är 12 klasser med två klasser per årskurs. Vi har åldershomogena klasser. På skolan finns ett väl fungerande Elevhälsoteam.
Förskoleklass
Här prioriterar vi att arbeta med värdegrunden. Vi vill att alla elever ska känna sig trygga och behandla andra som de själva vill bli behandlade.
Lek är också en viktig del i vår verksamhet. Vi har både styrda lekar och fri lek där eleverna bearbetar sina intryck och lär sig konflikthantering. Här är vi ute och leker minst timme varje dag samt går till skogen en dag veckan.
För att utveckla elevernas språk och kommunikationsförmåga arbetar vi utifrån Bornholmsmodellen.
Matematiken är konkret och praktisk. Alla elever ska få en grundläggande taluppfattning. Vi vill att eleverna ska tycka att matematik är kul!
Fritidshem/fritidsklubb
Vi har fritidshem knutna till varje klass, från förskoleklass till skolår 3 och en fritidsklubb för elever i skolår 4-6.
Vi är en skola där vi bejakar och tar tillvara alla människors olikheter. Alla har möjlighet att, med glädje och lust, utvecklas utifrån sin egen förmåga i en bra och trygg arbetsmiljö. Eleverna ska möta framtiden med tillförsikt. Vi skapar förutsättningar för eleverna att förvärva kunskaper och färdigheter genom kritiskt tänkande och eget ansvar
Elevinflytande
Elever och lärare hjälps åt att tillsammans utforma miljö och arbetssätt för att uppnå bästa möjliga förutsättningar. Eleven skall ges möjlighet att kunna tycka till om undervisningen och utbildningen samt den egna arbetsmiljön. Det är viktigt att eleverna är med i och blir medvetna om den demokratiska processen runt olika beslut. Att eleverna ska ha inflytande och påverkansmöjligheter gäller i det dagliga, enskilda arbetet liksom i större, gemensamma frågor, i överensstämmelse med uppdraget i skollagen och läroplanen.
Klassråd
Klassråd är ett forum för klassen att ta upp, informera om eller diskutera aktuella saker som berör dem. De leds av en vald ordförande. Frågor som kan beröra fler kan sedan föras vidare via klassens representanter till andra forum.
Elevråd
Elevrådet i årskurs 1-6 träffas en gång per månad och utgörs av representanter som är valda av eleverna. Där behandlas frågor som kommer från klassråden, väckta av elever eller frågor från skolledning och personal. Elevrådet fungerar som länk mellan elever och skolledning.
Föräldrainflytande
Vårdnadshavare är alltid välkomna till oss för att få en inblick i våra verksamheter.
Vårdnadshavare ska få all information de behöver för att kunna vara delaktiga i sitt barns lärande, utveckling, och arbetsmiljö.
Genom att aktivt ta del av den information som ges på Vklass samt delta på föräldramöten, utvecklingssamtal och föräldraforum ges man större möjligheter till inflytande.
Vision och värdegrund
Vår vision: En skola för alla!
I en miljö präglad av trygghet, glädje och engagemang sker ett lärande för livet. Vi står för kvalitet genom:
- Välutbildad personal med kunskap om barns lärande
- God samverkan och kontakt med vårdnadshavare.
- Att möta barnen på deras nivå och se dem som kompetenta individer, då får alla chans att utvecklas.
- Närvarande och engagerade pedagoger som bemöter alla med respekt och har en vilja att utvecklas.
- Ett kontinuerligt värdegrundsarbete som stärker barnens självkänsla och får dem att våga växa i samspel med andra.
- Ansvarstagande barn och pedagoger som värnar om material och den fysiska miljön, det skapar en god atmosfär.
Fler kontaktuppgifter
Rektor
Elisabeth Ejrefalk
08-580 290 53
elisabeth.ejrefalk@jarfalla.se
Biträdande rektor
08-580 282 05
Skolsköterska
08 580 28615
Skolkurator
08-580 245 27
Skolpsykolog
08-580 290 13
Vaktmästare
08-580 298 65
Förskoleklass
08-5802 8131
Gröna gården – Åk 1
08-5802 8209
Röda gården – Åk 2
08-5802 8216
Hörnan – Åk 3
08-5802 9332
Klubben – Åk 4-6
08-5802 9332
Paviljongen – Åk 6
08-5802 9074