Gå direkt till sidans innehåll

Skol­skjuts

Om du har valt den närmaste skolan har ditt barn rätt att få skolskjuts/skolkort om skolvägen är längre än 3 kilometer i förskoleklass och årskurs 1-3. Samma sak gäller för årskurs 4-9 om skolvägen är längre än 4 kilometer.

Järfälla är en skoltät kommun och det är därför ytterst sällan som någon elev bor längre bort än 3-4 kilometer från närmsta skola.

Har du valt en annan skola än den närmaste har du inte har rätt till skolkort/skolskjuts oavsett hur långt bort skolan ligger.

Du ansöker om skolskjuts eller skolkort hos barn- och ungdomsförvaltningen, som du når via servicecenter på telefon 08-580 285 00.

Senast uppdaterad: 2020-02-19

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp