Gå direkt till sidans innehåll

Behörighet och urval

Från och med 1 juli det år du fyller 20 - oavsett vilket datum du fyller år - kan du studera på komvux om du inte sedan tidigare har en komplett gymnasieutbildning.

För att ansöka till komvux i Järfälla ska du antingen vara folkbokförd i Järfälla eller få ett godkännande från din hemkommun.

Prioriterad är den som har kortast utbildningsbakgrund, eller som står långt från arbetsmarknaden. Om du bor i en annan kommun gäller den kommunens antagningsregler.

Du måste alltid styrka din behörighet genom att visa de betyg du har från tidigare gymnasieskola, komvuxstudier i annan kommun, eller från utländsk utbildning. Dokument ska vara skannade som pdf - fotografier accepteras inte. Du bifogar dokumenten direkt i din ansökan, eller genom att ladda upp dem under Mina bilagor på ditt studerandekonto. Utan betygsunderlag kan inte din ansökan behandlas, och du kommer då att behöva göra en ny ansökan till nästa start.

För dig som är under 20 år (och har gått hela eller delar av gymnasiet)

  • Om du har ett Slutbetyg eller ett Studiebevis från gymnasiet är du välkommen att ansöka till vuxenutbildningen.
  • Har du Utdrag ur betygskatalogen ska du vända dig till studie- och yrkesvägledarna på Ung Vägledning (se ung utan gymnasieplats under förskola- och skola)

Senast uppdaterad: 2017-07-03

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp