Gå direkt till sidans innehåll

Betyg från ett annat land

Om du har gymnasiebetyg eller högskolebetyg från ett annat land kan en värdering av betygen vara till hjälp när du söker arbete, eller för att snabbare komma vidare i dina studier.

Ett godkänt slutbetyg från gymnasiet i ett annat land kan ersätta ett slutbetyg eller en gymnasieexamen från Sverige, men ska du använda det för att söka högre studier måste du komplettera med Svenska som andraspråk upp till och med kurs B (SVASVA01-SVASVA02). Ofta behöver du även komplettera med Engelska A (ENGENG05)och något annat ämne.

Universitets- och högskolerådet är den myndighet som ansvarar för bedömning av utländsk utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå. Detta gäller också för eftergymnasial yrkesutbildning.

Mer information från Universitets- och högskolerådet på uhr.se:

Bedömning av utländsk utbildning

Senast uppdaterad: 2017-07-05

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp