Gå direkt till sidans innehåll

Uttag av gymnasieexamen

Från och med 1 juli 2012 utfärdas gymnasieexamen för elever inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå. Tidigare fick man ett slutbetyg.

Efter varje avklarad kurs sätts ett betyg. För gymnasie­examen krävs 2 400 poäng. Alla kärnämnen måste ingå i poäng­samman­räkningen.

Under en övergångsperiod till och med 1 juli 2021, kan slutbetyg i vissa fall fortfarande tas ut. Vad som gäller för dig framgår av din studieplan.

Beställa uttag av examen

Handläggningstid för uttag av examen är cirka en månad.
Ange examen * (obligatorisk)
Se din studieplan om du är osäker.
Ange examen

Personnummer


Bifoga betyg från annan kommun eller gymnasieskola
Om du har andra betyg, än från Komvux i Järfälla, som ska ingå i din examen, kan du bifoga dem här. Har du redan lämnat betygen när du träffade din studie- och yrkesvägledare på Kompetenscentrum, behöver du inte lämna dem igen. Betyg ska vara skannade - fotograferad betyg accepteras inte! Du ska på begäran kunna visa upp originalet.

Senast uppdaterad: 2020-04-29

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp