Gå direkt till sidans innehåll

Gymnasiala kurser

Syftet med den gymnasiala vuxenutbildningen är att ge vuxna kunskaper och färdigheter på en nivå som motsvarar gymnasieutbildningen för ungdomar.

Du kan läsa för en gymnasieexamen, ett slutbetyg eller komplettera dina betyg för särskild behörighet som krävs för universitet / högskola eller yrkeshögskola.

Du kan studera kurser i klassrum eller på distans. Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. Kurslitteratur bekostar du själv.

Är du osäker på vad du behöver komplettera med eller vill har frågor gällande studier kontakta våra studie- och vägledare.

Senast uppdaterad: 2017-07-03

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp