Gå direkt till sidans innehåll

Svenska för­ invand­rare, SFI

Utbildningen i svenska för invandrare vänder sig till dig som inte har svenska som modersmål, men som behöver lära dig svenska för yrkesliv eller studier.

Du som har svenskt person­nummer och är folkbokförd i Järfälla kommun är väl­kommen att anmäla dig.

SFI arrangeras av kommunens egen skola Järfälla Lärcentrum. Skolan har kontinuerlig intagning.

Samhälls­orientering för nyanlända

Nyanlända flyktingar har rätt till 60 timmars samhälls­orientering på moders­målet eller något annat språk som flyktingen förstår bra. Sam­hälls­orienteringen ska ske inom ett år och innehålla information om det svenska samhället och hur det är att leva och bo i Sverige. Det är kommunen som ansvarar för samhälls­orienteringen och det vanligaste är att den genomförs i samband med sfi-undervisningen.

Information in English

Swedish for immigrants, SFI

Swedish for Immigrants are for those who do not have Swedish as their mother tongue, but who need to learn Swedish for career or studies.

If you have got a Swedish social security number and are registered in Järfälla you are welcome to sign up.

SFI in Järfälla is organized by Järfälla Learning Centre.

Senast uppdaterad: 2017-07-03

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp