Gå direkt till sidans innehåll

Yrkesvux

Yrkesvux innebär yrkesinriktade kurser på gymnasial nivå. Kurserna kan ingå i en gymnasieexamen. Du måste ha godkänt betyg i grund­läggande svenska/svenska som andra­språk för att få ansöka till yrkesvux.

Du kan studera i klassrum eller på distans med obligatoriska träffar, beroende på vilken yrkesutbildning det handlar om.

Vissa yrkesutbildningar kan studeras som lärlingsutbildning. Lärlingsutbildning innebär att stora delar av din utbildning är förlagd på en arbetsplats. 

Yrkesförare

Är du intresserad av en yrkesförarutbildning, lastbils- eller bussförare hittar du mer information samt ansöker den via denna länk https://yrkesforarkurser.se/

Så ansöker du till yrkesvux/kurs­paket

  1. Gör din ansökan till utbildningen på ansöknings­webben. Bifoga dina tidigare betyg digitalt. Betygen ska vara sådana som krävs för att gå utbildningen. Du måste ha godkänt betyg i grund­läggande svenska/svenska som andra­språk. Motivera i din ansökan varför du vill gå utbildningen.
  2. Träffa en studie- och yrkesvägledare för att göra en studieplan. Boka tid här. Till mötet med vägledaren tar du med information om den utbildning du har sökt.

    Vi inte tar emot ofull­ständiga eller sena ansökningar. Observera att du måste ha träffat en studie- och yrkes­vägledare innan sista ansökningsdag, annars räknas din ansökan som ofullständig och du får då ansöka till nästkommande start.

Gör en ansökan

Senast uppdaterad: 2017-07-03

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp