Gå direkt till sidans innehåll

Studie- och yrkesvägledning

För dig som är elev på någon av våra skolor

Om du studerar på någon av våra skolor, ska du vända dig till din skolas studie- och yrkesvägledare för att planera dina fortsatta studier. På skolan får du också hjälp att göra en ansökan.

Har du frågor eller problem som gäller dina studier ska du också kontakta studievägledaren på din skola. För att du ska få hjälp och stöd på bästa sätt är det viktigt att skolan får vetskap om eventuella funderingar.

Studie­vägledning för nya elever

Vill du börja på komvux och har frågor om utbildningen, eller var det länge sedan du studerade hos oss? Då kan du kontakta studie- och yrkesvägledarna på Kompetenscentrum via mejl eller telefon. Om du vill ha personlig hjälp eller återkoppling måste du uppge ditt personnummer.

Telefontider för kortare frågor*

08-580 284 00
Måndagar: 13:00-14:00
Onsdagar: 13:00-14:00
Fredagar: 10.00-11.00

* Helgfria vardagar. Avvikelser i våra öppettider annonseras på VUX väglednings kontaktsida.


Boka väglednings­samtal

Boka nivåtest

Frågor och svar om studievägledning

Vilken hjälp kan jag få på VUX vägledning?

Studie- och yrkesvägledare på VUX vägledning hjälper dig att planera dina studier innan du börjar på vuxenutbildningen. Det är också VUX vägledning som behandlar din ansökan. När du är elev på en skola vänder du dig till skolans egen studie- och yrkesvägledare om du behöver vägledning under studierna.

Kan jag få hjälp med min ansökan?

Järfälla vuxenutbildning har utbildning på elva olika skolor i länet. Skolorna arrangerar så kallade webbstugor där man kan få hjälp med sin ansökan. På Ansökningswebben hittar du information om våra skolor samt adresser till deras webbplatser där du kan få mer information.

Om du inte vet vad du behöver studera för att få din examen eller särskilda behörighet för högre studier, kan du kontakta en studie- och yrkesvägledare på VUX vägledning innan du besöker en webbstuga.

Senast uppdaterad: 2020-04-02

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet




Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.



Upp