Gå direkt till sidans innehåll

Beställ betyg och gymnasieexamen

Här kan du beställa betyg från den kommunala vuxenutbildningen, enstaka betyg och gymnasieexamen/slutbetyg.

Från och med 1 juli 2012 utfärdas gymnasieexamen för elever inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå. Tidigare fick man ett slutbetyg.

Betygstider på vuxenutbildningen!

Vi arbetar löpande med betyg och vill påminna om att vi skickar alla betyg digitalt till den nationella betygsdatabasen. Läs mer hos antagning.se om detta.

Handläggningstider för beställning av enstaka betyg, examen eller slutbetyg

Observera att tiden gäller från att betyget är klart att beställas eller handläggas. Du kan själv kontrollera detta under "Mina sidor" och "Betygsbeställningar" på ansökningswebben.

  • Enstaka betyg (EFTER 2014) - 14 dagar
  • Gymnasieexamen från vuxenutbildningen - 30 dagar
  • Slutbetyg - 30 dagar

Beställa gymnasieexamen/slutbetyg

Slutbetyg

Under en övergångsperiod till och med 1 juli 2025 har vi möjlighet att utfärda slutbetyg åt dig.

Gymnasieexamen från vuxenutbildningen/Slutbetyg kan beställas när samtliga poäng av din examen/slutbetygsplanering är avklarade. Handläggningstid för uttag av examen/slutbetyg är cirka en månad från det att alla betygen är klara.
Ange examen * (obligatorisk)
Se din studieplan om du är osäker.
Ange examen

Personnummer


Bifoga betyg från annan kommun eller gymnasieskola
Om du har andra betyg, än från Komvux i Järfälla, som ska ingå i din examen, kan du bifoga dem här. Har du redan lämnat betygen när du träffade din studie- och yrkesvägledare på Kompetenscentrum, behöver du inte lämna dem igen. Betyg ska vara skannade - fotograferad betyg accepteras inte! Du ska på begäran kunna visa upp originalet.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp