Innehåll

Beställ betyg och gymnasieexamen från vux

Här kan du beställa betyg från den kommunala vuxenutbildningen, enstaka betyg och gymnasieexamen/slutbetyg.

Från och med 1 juli 2012 utfärdas gymnasieexamen för elever inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå. Tidigare fick man ett slutbetyg.

Betygstider på vuxenutbildningen!

Vi arbetar löpande med betyg och vill påminna om att vi skickar alla betyg digitalt till den nationella betygsdatabasen. Läs mer hos antagning.se om detta.

Handläggningstider för beställning av enstaka betyg, examen eller slutbetyg

Observera att det kan ta upp till 30 dagar efter kursens slut innan betyget är klart att handläggas. Därefter tar handläggningen 14 dagar för enstaka betyg efter 2014 och 30 dagar för slutbetyg eller gymnasieexamen från vuxenutbildningen. Du kan själv kontrollera när betyget är klart att börja handläggas under "Mina sidor" och "Betygsbeställningar" på ansökningswebben. För att beställa ett betyg, klicka på den rosa pilen högst upp på sidan.

Tid efter kursslut - upp till 30 dagar OCH:

  • För enstaka betyg (efter 2014) - 14 dagar
  • För slutbetyg/gymnasieexamen från vuxenutbildningen - 30 dagar

Beställa gymnasieexamen/slutbetyg

Slutbetyg

Under en övergångsperiod till och med 1 juli 2025 har vi möjlighet att utfärda slutbetyg åt dig.

Gymnasieexamen/slutbetyg från vuxenutbildningen kan beställas när samtliga poäng av din examen/slutbetygsplanering är avklarade. Handläggningstid för uttag av examen/slutbetyg är cirka en månad från det att alla betygen är klara.

För att beställa examen/slutbetyg, klicka på den rosa pilen högst upp på sidan.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp