Innehåll

Skapa film

Skapa film 8-11 år och 11-17 år

Om kursen Skapa film 8-11 år

Vi arbetar i team, där alla elever kan prova sig fram genom alla arbetsuppgifter som ett filmteam innehåller.
I den här kursen får eleverna lära sig hur man berättar med film, vi samarbetar med Manusverkstans elever från Jakobsbergs bibliotek.

Manusarbete, filmarbete och redigering

Utifrån de idéer vi har, skapar vi ett eget manus. Därefter ritar vi bildmanus. Vi går igenom om hur man använder olika bildvinklar och hur aktörerna ska gestalta sina roller för att följa filmens dramaturgi. Vi lär oss hur man gör sin film så spännande som möjligt. Efter vi har filmat, redigerar vi och lägger på ljud, musik och text. Filmarbete är ett teamwork och här får du testa att både vara framför och bakom kameran. Du får också prova green screen. Vi filmar och redigerar med Ipads och programmet Imovie.

Skapa Film 11-17 år

Vi arbetar i team, där alla elever kan prova sig fram genom alla arbetsuppgifter som ett filmteam innehåller. I den här kursen får eleverna lära sig hur man berättar med film, vi samarbetar med Manusverkstans elever från Jakobsbergs bibliotek.

Manusarbete, filmarbete och redigering

Utifrån de idéer vi har, skapar vi ett eget manus. Därefter ritar vi bildmanus. Du får prova att filma med videokameror och redigera i dator. Du får också lära dig mer om de olika rollerna i ett filmteam och testa på att vara ljudtekniker, ljustekniker, fotograf, assistent, scripta, regissör eller skådespelare.

Samarbete med dramaelever

Vi samarbetar med dramaeleverna som har stor erfarenhet inom skådespeleri. Vi har också möjlighet att skicka filmer till olika filmtävlingar som exempelvis StockMotion.

Se filmer som våra Skapa film-elever har gjort

Lärare

Felipe Maruri

Anmälan till kurs

Här anmäler du dig till kulturskolans kurser.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp