Innehåll

Kulturskola för dig som behöver extra stöd

Alla våra kurser går att anpassa för dig som har en funktionsnedsättning och behöver extra stöd, kontakta gärna kulturskolan och beskriv dina eller ditt barns behov, så hjälper vi dig att hitta rätt. Vi har även specialanpassad verksamhet, se utbudet här nedan.

Kulturfunk

Kulturfunk är för dig mellan 13 och 25 år som har en funktionsvariation. Här får du prova olika aktiviteter, till exempel sång, musik, pyssel och cirkus.
Läs mer om Kulturfunk här

Cirkus

Järfälla kulturskola erbjuder nycirkus för barn och unga med funktionsvariationer. Det finns tre olika grupper. Kontakta Maja Asp för att ta reda på vilken grupp som passar bäst. Alla våra grupper är små och träningen är anpassad för att passa deltagare som behöver extra stöd. Vi är alltid två lärare i de här grupperna.

Musik

Våra ordinarie kurser i instrument är öppna för alla barn och ungdomar. Undervisningen specialanpassas utifrån elevens behov och förutsättningar så långt det är möjligt. Önskas särskild individanpassning på grund av funktionsnedsättning erbjuder vi specialanpassade musikkurser under Funkis Musik i kurskatalogen. Gör en intresseanmälan där och önska instrument.

Dans och rörelse

Individuell eller liten grupp för dig som behöver detta som en förutsättning för ditt dansande. Den här gruppen passar till exempel dig som har en funktionsvariation eller diagnos.

Gör en intresseanmälan i vår kurskatalog under Dans enskild elev/liten grupp eller mejla direkt till vår kontaktperson Charlotte Nyström för Funkis dans.

Bild och form, Skapa film och teater/drama

Om du är intresserad av Bild och form, Skapa film eller teater/drama kan du gå in och göra en intresseanmälan under Funkiskurser i vår kurskatalog.

Kurser startas upp efter hand om det blir tillräckligt många intresseanmälningar. 

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp