Gå direkt till sidans innehåll

Digitala föreställningar och elevfilmer

Här presenterar vi flera av kulturskolans digitala konserter, föreställningar och elevfilmer

En midsommarnattsdröm

Järfälla kulturskola presenterar Shakespeares klassiska komedi. Ett samarbetsprojekt mellan Kulturskolans fördjupningselever i Teaterdrama, blås, slagverk och film. Översättning Göran O. Eriksson.

Handlingen tilldrar sig i Aten och en skog i närheten. Kungen och kyrkan driver sina hårda lagar. Fyra ungdomar står inte ut och flyr till skogen där ett gäng hantverkare övar på en pjäs för det kungliga bröllopet. Förvirring uppstår när Alver rör till det för människorna.

Manusverkstan

Ett samarbete mellan kulturskolans Skapa filmkurs och Manusverkstan på Järfälla bibliotek.

Filmer från Skapa film

Skapa Film 11–17 år VT 2021 Flickan med Klarinetten. Emma börjar i en ny klass. Där träffar hon den mystiska flickan med klarinetten, rätt osynlig och utanför. Men när hon spelar på sin klarinett blir alla helt paralyserade - alla utom Emma. Vem är hon och varför förtrollar hon sin omgivning med sin musik? Historien är mörkare än vad Emma först kunde ana. En spännande film med teman som utanförskap och mobbning med inslag av urban fantasy. 

Skapa Film 8-11 år VT 2021 Vilse på Skolan Hans och Greta är nya på skolan och letar efter mattesalen. De går fel och får hjälp av Musikläraren - tror de. Istället hamnar de i Musiksalen där Musikläraren tvingar barn att slaviskt spela musik för honom. Se denna spännande och komiska version av den klassiska sagan om Hans och Greta. 

Leos mardröm (en läskig komedi) Leo har precis flyttat till en ny stad och ska börja i en ny skola där han inte känner någon alls. Kvällen innan är han orolig, hur ska det egentligen bli i den nya skolan? Han vänder och vrider sig i sängen innan han somnar och drömmer en hemsk mardröm! Det och mycket mer ryms i den här läskiga komedin!

Den övergivna skolan (Mystisk thriller) I filmen får vi följa Elias och Amanda som har tröttnat på att allt är stängt och tråkigt under coronapandemin. De vill hitta på något kul och drar till en gammal övergiven skola som Amanda tycker är spännande medan Elias är rädd för att det kanske spökar. De vågar sig in genom de tunga dörrarna och en mystisk thriller får sin början. Amanda och Elias kastas in i ett pandemi-mysterium.

Blåsmusikens dag 22 maj

Se och lyssna på konserter med blåsorkestrar från kulturskolan.

Blåsmusik

Kulturskolans blåsare önskar alla en glad sommar!

Film 1: Kulturskolans nya blåsare med Let´s begin.

Film 2: Powerplay med Highlights from the Jungle book.

Film 3: Non Stop med Hooked on a feeling.

Film 4: Järfällablåsarna med Festmusik

Film 5: Konsert med Kulturskolans nya blåsare, Järfällablåsarna, Non stop och Powerplay.

Rockmusik

Kulturskolans Rockgrupp framför The Best

Kulturskolans kammarkonsert höstterminen 2020

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp