Gå direkt till sidans innehåll

Bleckblås­instrument

Bild på olika bleckblåsinstrument

De här blåsinstrumenten kallas även mässingblås­instrument eller brass­instrument. Från 9 år.

I bleckblåsfamiljen ingår bland annat: kornett, trumpet, valthorn, baryton, trombon och tuba. Det finns fler bleckblåsinstrument. Det är dessa bleckblåsinstrument du kan välja att spela hos oss i Järfälla kulturskola.

Om tekniken

Tekniken för tonbildning är densamma på alla bleckblåsinstrument och om du lärt dig spela ett bleckblås­instrument har du oftast lätt att lära dig spela även de andra. Bleckblås­instrument förekommer i de flesta musikstilar. Titta gärna på Kungliga Filharmonikernas informationsfilmer om bleckblåsinstrumenten.

Om tromboner från Stockholms konserthus 

Om trumpeter från Stockholms konserthus 

Om tuban från Stockholms konserthus 

Om valthorn från Stockholms konserthus 

Så här går undervisningen till

I kulturskolan har du din bleckblås­lektion på en fast veckotid tillsammans med din lärare, enskilt eller ihop med en mindre grupp elever. En bit in på höstterminen startar blåsnybörjarnas ensemble som övar på måndagar klockan 17.15-18.00.

De elever som spelat längre repeterar också på måndagkvällar i ensemblerna Järfällablåsarna, Non stop och blåsorkestern Powerplay. Kulturskolans orkestrar och ensembler ger konserter varje termin, oftast inom skolan och ibland ute på stan.

Hyra instrument

Bleckblåsinstrument går att hyra genom Järfälla kulturskola.

Hyr musikinstrument

Lärare

Sofia Seffers

Anmälan till kurs

Här anmäler du dig till kulturskolans kurser.

Senast uppdaterad: 2020-04-23

Upp