Innehåll

Bleckblås­instrument

Bild på olika bleckblåsinstrument

De här blåsinstrumenten kallas även mässingblås­instrument eller brass­instrument. Från 9 år.

I bleckblåsfamiljen ingår bland annat: kornett, trumpet, valthorn, baryton, trombon och tuba. Det finns fler bleckblåsinstrument. Det är dessa bleckblåsinstrument du kan välja att spela hos oss i Järfälla kulturskola.

Om tekniken

Tekniken för tonbildning är densamma på alla bleckblåsinstrument och om du lärt dig spela ett bleckblås­instrument har du oftast lätt att lära dig spela även de andra. Bleckblås­instrument förekommer i de flesta musikstilar. Titta gärna på Kungliga Filharmonikernas informationsfilmer om bleckblåsinstrumenten.

Om tromboner från Stockholms konserthus 

Om trumpeter från Stockholms konserthus 

Om tuban från Stockholms konserthus 

Om valthorn från Stockholms konserthus 

Så här går undervisningen till

I kulturskolan har du din bleckblås­lektion på en fast veckotid tillsammans med din lärare, enskilt eller ihop med en mindre grupp elever. En bit in på höstterminen startar blåsnybörjarnas ensemble som övar på måndagar klockan 17.15-18.00.

De elever som spelat längre repeterar också på måndagkvällar i blåsorkestrarna Non stop och Powerplay. Projektvis spelar vi även tillsammans i mindre ensembler. Kulturskolans orkestrar och ensembler ger konserter varje termin, oftast inom skolan och ibland ute på stan.

Hyra instrument

Bleckblåsinstrument går att hyra genom Järfälla kulturskola.

Hyr musikinstrument

Anmälan till kurs

Här anmäler du dig till kulturskolans kurser.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp