Innehåll

Träblås­instrument (blockflöjt, tvärflöjt, oboe, klarinett, saxofon, fagott)

Bild på sex olika träblåsinstrument

Träblåsinstrument förekommer i de flesta musikstilar. Träblås­instrument finns både i trä och metall. I blås­undervisningen får eleven möjlighet att delta i orkester eller mindre ensembler redan under sitt första spelår.

Från 9 år.

I träblåsfamiljen ingår bland annat: blockflöjt, tvärflöjt, oboe, klarinett, saxofon och fagott. Det är dessa träblåsinstrument du kan välja att spela hos oss i Järfälla kulturskola.

Titta gärna på Kungliga Filharmonikernas informationsfilmer om träblåsinstrumenten.

Om fagott från Stockholms konserthus

Om klarinett från Stockholms konserthus

Om oboe från Stockholms konserthus

Om tvärflöjt från Stockholms konserthus

Så här går undervisningen till

I kulturskolan har du din träblåslektion på en fast veckotid tillsammans med din lärare, enskilt eller ihop med en mindre grupp elever.

De elever som spelat längre repeterar också på måndagkvällar i blåsorkestrarna Non stop och Powerplay. Projektvis spelar vi även tillsammans i mindre ensembler. Kulturskolans orkestrar och ensembler ger konserter varje termin, oftast inom skolan och ibland ute på stan.

Lyssna på Blåsmusikens dag 18 maj 2019 på Kungliga Musikaliska Akademien

Hyra instrument

Träblåsinstrument går att hyra genom Järfälla kulturskola.

Hyr musikinstrument

Anmälan till kurs

Här anmäler du dig till kulturskolans kurser.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp