Gå direkt till sidans innehåll

Nycirkus familjecirkus

I denna kurs välkomnar vi barn i åldrarna 4-5 år och även något äldre barn att träna cirkus tillsammans med en förälder. Här får barnen möta cirkusvärlden med någon de känner sig trygg med.

Kursen är tänkt som en möjlighet för förälder och barn att tillsammans få dela upplevelsen av att prova något nytt och utvecklas. Som förälder finns du dels där för att stötta och hjälpa barnet under träningen, men även för att själv prova och ha roligt!

Så här tränar vi

När barnet får mer uppmärksamhet och stöd blir det också lättare att lära sig. När vi till exempel tränar akrobatik på marken är det en mycket stor hjälp att ha en vuxen som kan hjälpa till att klara av en övning tills barnet lärt sig den. Detsamma gäller naturligtvis också balansträning på lina, eller att leka fram olika sätt att jonglera. Att vara olika stora ger också andra möjligheter att arbeta med parakrobatik. Därför kommer vi ha särskilt många roliga övningar där barnen på olika sätt får klättra på sina föräldrar! Så välkomna att ha roligt tillsammans!

Lärare

Lain Velasco och Aubrey Marshall Crowe

Anmälan till kurs

Här anmäler du dig till kulturskolans kurser.

Upp