Gå direkt till sidans innehåll

Nova­Stipendiet

Järfällas kultur­stipendium för unga heter Nova­Stipendiet. Det riktar sig till barn och unga under 20 år och kan ge möjlighet till att förverkliga ett dröm­projekt. Sti­pendiet fungerar som ett bidrag till spä­nnande och kreativa idéer inom kultur­området.

Flera kan ta del av stipendiet

Summan är på 60 000 kr och kan delas upp i flera del­stipendier, så att fler än ett projekt har möjlighet att få stöd. Det kan sökas av för­eningar, förskolor, skolor, församlingar, institutioner, kultur­grupper eller liknande, dock inte av privatpersoner, företag eller av politiska föreningar. De som kan söka är barn och unga under 20 år, som bor i Järfälla eller på något annat sätt har an­knytning till Järfälla, till exempel går i skolan här. Stipendiet är på totalt 60 000 kronor. Bakom stipendiet står Järfällahus AB, Jakobsberg Centrum­galleria AB, HSB Norra Stor-Stockholm och Järfälla kultur/Järfälla kommun.

Stipendiater och projekt 2020/2021

Järfälla bibliotek - Hermonies Army
Skrivarduo från bibliotekets ungdomsverksamhet ger ut sin roman som utspelar sig i en dystopisk värld. Stipendiesumma: 17 100 kronor.

Ulvsättraskolan - Ulvsättra Get Down
Ett större streetdance-projekt för elever i årskurs 2, 3 och 4. Stipendiesumma: 21 000 kronor.

Traktor förskola - Hoppa
Förskolans barngrupp skapar tillsammans en bok på temat ”hoppa”. Stipendiesumma: 3500 kronor.

Berghemsskolan - Trianglar, kvadrater och cirklar i konsten
Konstprojekt på temat geometriska former för Förskoleklass, årskurs 1 och årskurs 5. Stipendiesumma: 18 400 kronor.

På grund av rådande situation med Coronaviruset kommer den traditionsenliga stipendieutdelningen i maj 2021 i Jakobsbergs centrum att bli ändrad.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp