Gå direkt till sidans innehåll

Nova­Stipendiet

Järfällas kultur­stipendium för unga heter Nova­Stipendiet. Det riktar sig till barn och unga under 20 år och kan ge möjlighet till att förverkliga ett dröm­projekt. Sti­pendiet fungerar som ett bidrag till spä­nnande och kreativa idéer inom kultur­området.

Årets Novastipendiater 2020/2021 är utsedda.

Flera kan ta del av stipendiet

Summan är på 60 000 kr och kan delas upp i flera del­stipendier, så att fler än ett projekt har möjlighet att få stöd. Det kan sökas av för­eningar, förskolor, skolor, församlingar, institutioner, kultur­grupper eller liknande, dock inte av privatpersoner, företag eller av politiska föreningar. De som kan söka är barn och unga under 20 år, som bor i Järfälla eller på något annat sätt har an­knytning till Järfälla, till exempel går i skolan här. Stipendiet är på totalt 60 000 kronor. Bakom stipendiet står Järfällahus AB, Jakobsberg Centrum­galleria AB, HSB Norra Stor-Stockholm och Järfälla kultur/Järfälla kommun.

Stipendiater och projekt 2020/2021

Järfälla bibliotek - Hermonies Army
Skrivarduo från bibliotekets ungdomsverksamhet ger ut sin roman som utspelar sig i en dystopisk värld. Stipendiesumma: 17 100 kronor.

Ulvsättraskolan - Ulvsättra Get Down
Ett större streetdance-projekt för elever i årskurs 2, 3 och 4. Stipendiesumma: 21 000 kronor.

Traktor förskola - Hoppa
Förskolans barngrupp skapar tillsammans en bok på temat ”hoppa”. Stipendiesumma: 3500 kronor.

Berghemsskolan - Trianglar, kvadrater och cirklar i konsten
Konstprojekt på temat geometriska former för Förskoleklass, årskurs 1 och årskurs 5. Stipendiesumma: 18 400 kronor.


På grund av rådande situation med Coronaviruset kommer den traditionsenliga stipendieutdelningen i maj 2020 i Jakobsbergs centrum att ställas in i år.

Senast uppdaterad: 2020-04-07

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp