Gå direkt till sidans innehåll

Görvälns slott

Görvälns slott ligger vid Mälaren i Görvälns natur­reservat. I slotts­området finns en skulptur­park, exotiska träd, Natur­skyddsf­öreningens Naturinfo och en kanot­klubb. Slottet har anor från 1600-talet. Det är idag ett hotell för vecko­sluts­resor, bröllop och konferenser. Res­taurang finns.

Hitta hit

Görvälns slott ligger på Görvälns­vägen i Görvälns natur­reservat vid Mälaren i Järfälla. Det är ungefär 2,5 mil norr om Stockholm och ett par kilometer från Jakobs­bergs centrum. Det finns både bilväg, båtväg och cykelväg till slottet. Sommartid går SL-buss från Jakobsbergs station till Görväln.

Om slottet

Görvälns slott omfattar en huvud­byggnad, flyglar och flera andra byggnader i anslutning. Den nuvarande huvud­byggnaden byggdes på 1660-talet. Den innehåller idag restaurang och konferens­lokaler. Inred­ningen i slottet är en blandning av gammalt och modernt. Det gäller också hotell­rummen, som ligger i flyglarna och i några av villorna.

Information om verksamhet och öppettider för restaurang och hotellet hittar du på gorvalnsslott.se

Miljön runt slottet

Görvälns slott ligger i ett natur­reservat. Här finns en träd­samling med 150 olika träd, bland annat med flera exotiska trädsorter och busksorter. Här finns också Natur­skydds­föreningens NaturInfo och en skulptur­park kring slottet. Sommar­tid finns möjlighet till bad i området.

Senast uppdaterad: 2019-05-15

Upp