Innehåll

Görvälns slott

Görvälns slott ligger vid Mälaren i Görvälns natur­reservat. I slotts­området finns en skulptur­park, exotiska träd, Natur­skyddsf­öreningens Naturinfo och en kanot­klubb. Slottet har anor från 1600-talet. Det är idag ett hotell för vecko­sluts­resor, bröllop och konferenser. Res­taurang finns.

Hitta hit

Görvälns slott ligger på Görvälns­vägen i Görvälns natur­reservat vid Mälaren i Järfälla. Det är ungefär 2,5 mil norr om Stockholm och ett par kilometer från Jakobs­bergs centrum. Det finns både bilväg, båtväg och cykelväg till slottet. Sommartid går SL-buss från Jakobsbergs station till Görväln.

Om slottet

Görvälns slott omfattar en huvud­byggnad, flyglar och flera andra byggnader i anslutning. Den nuvarande huvud­byggnaden byggdes på 1660-talet. Den innehåller idag restaurang och konferens­lokaler. Inred­ningen i slottet är en blandning av gammalt och modernt. Det gäller också hotell­rummen, som ligger i flyglarna och i några av villorna.

Information om verksamhet och öppettider för restaurang och hotellet hittar du på gorvalnsslott.se

Miljön runt slottet

Görvälns slott ligger i ett natur­reservat. Här finns en träd­samling med ett hundratal olika träd, bland annat  flera exotiska trädsorter och busksorter. Här finns också Natur­skydds­föreningens NaturInfo och en skulptur­park kring slottet. Sommar­tid finns möjlighet till bad i området.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp