Gå direkt till sidans innehåll

Barnteater: Scenkonstfestival för barn och unga

Teater, dans och dockteaterverkstad för barn och unga på tre scener. Festivalkafé.

Datum och tid

Lördag 12 oktober, klockan 11-16.

Plats

Viksjö bibliotek, Viksjöträffen och Viksjöteatern.

Biljetter

Fri entré. Kostnadsfria biljetter finns att hämta på Viksjö bibliotek från 28 september.

Viksjö bibliotek

Klockan 11.00. Skynda på!

Teater för barn 1-5 år med Torgteatern. Längd 35 minuter.

Skynda på! Är en musikfylld föreställning om en förälder och ett barn, om fantasi och lek och om tid. Tid som måste passas och kläder som ska kläs på, en helt vanlig morgon. Vad är tid? Och varför är det alltid så bråttom just när det är som roligast?

Klockan 14.30. Fågeln som flög mot solen

Indisk dans och strorytelling för barn 3-6 år. med Odissi Dansproduktion. Längd 30 minuter.

Vässa klorna! Putsa fjädrarna! Följ med på en dansant sagoresa där djuren har huvudrollen och där alla kan delta med rörelser och föra berättandet framåt. Genom indisk klassisk dans, handgester, rytmer, ljud och lek med stavelser gestaltar Ipshita och Ulrika sagor med ursprung i både indisk och nordisk mytologi. Möt djuren i berättelserna om deras äventyr, nyfikenhet, rädslor, mod och ofta starka vänskap med människan. Här har historier från skogen, slätten och byn, men också från den myllrande storstaden plats. Stundtals bjuds publiken in att delta med rörelser och rytmer för att föra berättandet framåt. Föreställningen är särskilt skapad för biblioteksmiljö och vill integrera kropp och rörelse med läsande och muntligt berättande.

Viksjöteatern

Klockan 11 Vårvisan

Teater för barn från 5 år med Oktoberteatern. Längd cirka 35 minuter.

Snusmumriken är på väg tillbaka till Mumintrollet och Mumindalen efter sin långa vintervandring. Han njuter av den sista stunden för sig själv och vet att ikväll, ikväll kommer han kanske att fånga visan han anat inom sig de senaste dagarna. Han har plockat undan middagsdisken, stoppat pipan och ska precis ta fram munharmonikan för att spela, då han blir avbruten av…
Vårvisan ingår i Tove Janssons Det Osynliga Barnet och är en kärleksfull hyllning till allt det vackra, sköra och glädjefyllt sprittande som är våren.

Klockan 12.30 Dockteaterverkstad

Dockteaterverkstad för barn från 5 år med Dockteatern Tittut, en förälder välkommen. Max 25 deltagare.

Låt Dockteatern Tittut inspirera med dockteaterns oändliga möjligheter! Bygg en enkel docka och genom lekfulla improvisationer hitta dockans uttryck. Kreativa tips på tillverkning av dockor. Längd 90 minuter.

Klockan 14.30 Vill ha hund!

Dansande dockteater för barn 2-6 år med Dockteatern Tittut. Längd cirka 40 minuter.

Plötsligt slår den till, längtan efter en hund. Mjuka tassar, blöta pussar, gosig päls, fuktig nos och ögon att drunkna i. Det är värme och hjärta. Kärlek.

En egen hund som alltid viftar på svansen när den ser dig är rena lyckan. En bundsförvant i alla lägen. En lekkamrat och tröst i mörkret, värt allt eventuellt besvär. Det är en längtan så stark att du ser positivt på det mesta – saker och ting brukar ordna sig till det bästa. Eller?

En dans- och dockteaterföreställning om att toklängta efter en egen hund.

Viksjöträffen

Klockan 11 Under

Dans för bebisar 4-18 månader med Nomodaco. Längd 30 minuter.

I Under möter Nomodaco den allra yngsta publiken från 4 månader till 1 1/2 år och deras medföljande vuxna. Det är en föreställning för alla sinnen och där publiken kan utforska scenrummet.

Tillsammans upptäcks ett föränderligt rum, där kroppar, tyg och ljus dansar och marken sjunger. I Under sjunger kullarna och under ytan gömmer sig nya världar. Under talar till alla sinnen och är inspirerad av tankar om den stora planeten och det lilla barnet. Här ryms både små och stora underverk.

Klockan 14.30 Vart tog min igloo vägen?

Teater för barn 5-10 år med Boulevardteatern. Längd 50 minuter.

"Vart tog min igloo vägen?" - ett arktiskt äventyr om flickan Oolik som upptäcker att hennes igloo börjar smälta och ger sig ut i världen för att få svar på varför. På vägen, i en gnistrande stjärnklart arktiskt kall värld, möter hon flockar av snögäss, slädhundsvalpar, valrossar och DIG!

I en interaktiv, visuell och musikalisk föreställning reser Oolik genom snöstormar, över oceaner och in i våra hjärtan. Karaktärerna pratar ”igloo-iska”, ett låtsasspråk, vilket gör att föreställningen är tillgänglig för alla. Både hörande och icke-hörande samt även de som har stora utmaningar i det verbala kommunicerandet. Föreställningen äger rum med publiken runtom sittandes i en igloo av tyg.

Arrangör

Järfälla kultur/Järfälla kommun

Upp